Filmek

Gerard Butler ismét az elnököt védi!

2013-ban Gerard Butler bebizonyította, hogy nem csak romantikában és vígjátékban van otthon, de az USA elnökét is képes megvédeni, ha fenyegetés éri az államokat. Mike Banning karakterét megformáló színész igazán belejött a szerepbe, hiszen most, 2019-ben is mozikba kerül a filmsorozat harmadik része, ezúttal A védangyal bukása alcímmel.

Öt évvel ezelőtt ismerhettük meg a titkosszolgálati ügynököt, akit eltávolítottak a pozíciójából, miután egy út során az elnök felesége meghalt, ő pedig saját magát hibáztatja. Egy napon azonban a washingtoni Fehér Házat támadás éri, ő pedig minden erejével azon van, hogy megmentse az Egyesült Államok elnökét és annak fiát. Az izgalmas akciófilmet egy újabb követte. Három évvel később, 2016-ban London ostroma címmel jelent meg a következő rész, amelyben Banning közvetlen az elnök mellett dolgozik, de egy londoni útjuk során terrortámadás éri őket és a városba érkező államfőket. Mike próbál mindent megtenni, hogy az elnököt megmentse, de gépük találatot tart még Londonban és lezuhannak. Bujkálniuk kell, miközben Barkaby keresteti őket és figyelmezteti az USA alelnökét arról, hogy adják át az elnököt.

A két rész eddig vegyes fogadtatást kapott, azonban a bevétel a vártnál jóval több lett. Az első filmet Antoine Fuqua rendezte, a másodikat Babak Najafi. A védangyal bukását ezúttal Ric Roman Waugh rendezte, forgatókönyvet pedig Katrin Benedikt készítette, akinek nevéhez a korábbi részek köthetők, illetve A Feláldozhatók harmadik része is.
A Támadás a Fehér Ház ellen most is izgalmasnak és látványosnak ígérkezik. A elnök ellen merényletet próbálnak elkövetni, amelynek a gyanúsítottja ezúttal az Egyesült Államok első számú emberének bizalmasa, a titkos szolgálat főnöke, Mike Banning. Az ügynök nem hagyja annyiban, hogy igazságtalanul vádolják és eltökélt szándéka, hogy kideríti ki áll a támadás mögött. Kijátszva az FBI-t és a kollégáit, megszökik, majd egy sötét titokra derül fény, amiben már nem csak az elnök élete vagy az ő élete a tét, hanem az  egész országé.

Az első két filmben látható, USA elnökét alakító Aaron Eckhart, ezúttal nem látható majd a soron következő részben. Azonban Gerard Butler mellett feltűnik, az alelnökből, első számú emberré vált, 82 éves Morgan Freeman is. Szerepet kapott még a Sakáltanya sztárja, Piper Perabo, a Mátrixból ismert, Jada Pinkett Smith és – az előzetesben látható – Nick Nolte, aki Banning apját alakítja majd. Gerard Butler pedig a produceri munkákból is kivette a részét.

A filmet a magyar mozik augusztus 29-től vetítik majd.

Hozzászólások