Könyvek

Érdekességek Sarah J. Maas-ról

Olyan regénysorozatokat köszönhetünk neki, mint az Üvegtrón vagy a Tüskék és Rózsák udvara. Sokunk kedvenc írónője, Sarah J. Maas nemrég töltötte be a harmincharmadik életévét. Ennek apropóján most összeszedtünk nektek pár érdekességet róla és a könyveiről, amit eddig nem biztos, hogy tudtatok!

 1. Teljes neve Sarah Jane Maas. A legtöbbször szimplán egy „J”-vel jelölt második keresztnevét szülei imádott nagynénjük után adták neki, aki nem sokkal az írónő születése előtt halt meg.

 2. A Throne of Glass sorozat eredetileg a Queen of Glass, azaz Üvegkirálynő címet viselte volna.

3. Az írónő tizenhat éves korában az Üvegtrón (akkoriban még Queen of Glass) pár részét már megosztotta a világhálón, mégpedig a FictionPress.com oldalon. Ekkoriban azonban még egy kicsit más volt a történet, ráadásul a mostani első négy rész egyetlen elképesztően vastag könyvként szerepelt az oldalon.

4. Sarah és férje a főiskolán ismerkedtek meg egymással, ahol egy kollégiumban laktak. Tavaly született meg első közös gyermekük, egy kisfiú, aki a Taran, vagyis Mennydörgés nevet kapta.

5. Sokakkal egyetemben imádja a Gyűrűk Ura sorozatot, valamint az egész, könyvek által teremtett világot. Olyannyira, hogy amint lehetősége adódott még a forgatási helyszínekre is ellátogatott Új-Zélandon.

 6. Az írónő közismerten imádja a virágokat, így ha nem jött volna be neki az írói szakma, minden bizonnyal virágkötőként keresné a kenyerét.

Nektek melyik sorozat, esetleg könyv a kedvencetek tőle? Írjátok meg kommentben!

Hozzászólások