Corinne Michaels – Ne csak a testemre figyelj

Tavaly már volt lehetőségem olvasni Corinne Michaels-től. Akkor a Miénk az éjszaka volt soron, most pedig a Ne csak a testemre figyelj című romantikus regény. Az előző részekben már megismerkedhettünk Dannie-vel, aki a négy barátnő egyike. Ekkor még boldog házasságban élt két gyermekével. 

A mostani történet kezdetekor azonban egy tragédia miatt megözvegyült és egyedül maradt egy tinédzser lánnyal és ötéves fiával. Megtudtuk, hogy miért maradt egyedül, illetve végignéztük, hogyan próbálja magát túltenni a változásokon. Jópár hónappal a veszteség után a munkahelyén előléptetik, majd megkapja maga mellé a főnök öccsét asszisztensnek. Milo egy arrogáns seggfej, aki próbálja visszaszerezni a helyét a cégnél. Nem sokkal később egyre közelebb kerülnek egymáshoz Dannie-vel. Persze mindez nem olyan egyszerű, hiszen a múlt még mindig kísérti a nőt, arról nem is beszélve, hogy két gyermekkel is meg kell küzdenie otthon.

Ava tizenhat éves tinédzser, aki elveszítette édesapját és most lázad. Utálja az anyját, lóg az iskolából, dohányzik és elkövet mindent, amit ennyi idősen el lehet. Az öccse Parker viszont pont az ellenkezője, hiszen odavan az anyukájáért, imád vele időt tölten és egy cseppet sem lázad. Bár még csak ötéves, mégis sokkal érettebb a társainál. Már a kötet elején találkoznak Milo-val, a leendő mostohával, akit még Ava is zavarba hoz a nyomulásával. Élvezet volt olvasni, ahogy Milo próbálja hárítani a lány közeledését. A férfi megérti a lázadást, hiszen ő is elveszítette édesapját és azóta nem is nagyon akar kapcsolatot ápolni senkivel. Már az elején megtudjuk, hogy miért egy arrogáns gazdag és elkényezetett férfi.

“Találkozik a tekintetünk, és nagyon erősen kívánom, bárcsak az életem egy másik időszakában lennék. Amikor még nem aggódtam mindenen, és nem voltak ostoba szabályaim. Akkor hagynám, hogy magával ragadjon a saját világába.”

Milo szépen lassan beleszeret az özvegybe, akit még mindig kísért a múltja. A közel két évvel ezelőtti eset miatt még mindig bíróságra kell járnia, amely beárnyékolja a jelenlegi életét. A férfi ebben is mellette áll és a legtöbb esetben el is kíséri a tárgyalásokra. Az jó kérdés, hogy mikor változott meg a véleménye arról, hogy ő márpedig nem lesz szerelmes, de ez már egy más tészta. Milo és Parker nagyon jól kijönnek egymással, de Ava is szépen lassan észhez tér és megkedveli a férfit. Danielle-nek így már nem volt oka, hogy ne próbálja meg a beosztottjával a kapcsolatot. Persze voltak buktatók, de a szokásos drámát és félreértéseket szerencsére kihagyta az írónő, amit nagyon tudtam értékelni. Nem volt hosszú kötet, hiszen alig 300 oldalas, ám pont annyit sikerült belesűríteni, amit még egy olyan ember is képes kivégezni, aki nem híve a nagy romantikának.

A Ne csak a testedre figyelj inkább tanulságos volt, mintsem erotikus. Természetesen nem maradtak ki a forróbb jelenetek, de nem ez töltötte ki a kötet nagy részét. Éppen ezért nem is értem a címválasztást, hiszen nem a szexről szól a történet, annál sokkal mélyebb dolgokba megy bele. A megbocsátás, a továbblépés, az elengedés és még lehetne sorolni, hogy mi mindenről olvashattam benne. Értékeltem, hogy ebben inkább idősebb karakterek szerelmi sztoriját kapjuk, nem a szokásos egyetemista fiatalokét, akiknél megannyi drámában lehet részünk.

Az biztos, hogy nem egy szépirodalmi klasszikus, de egy könnyed nyári olvasmánynak a strandra tökéletes választás. Semmi sem sok, minden témát érint és nem utolsó sorban szerethető karaktereket vonultat fel. Mind a gyerekek, mind Dannie, mind pedig Milo kedvelhető szereplő, hiszen egyikük sem drámázott túl sokat. Aztán ott vannak a mellékkarakterek, akik néhány esetben talán még jobbak is voltak a szerelmespárunknál. Összességében tehát ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni.

Köszönet a példányért az Álomgyár Kiadónak!

Hozzászólások