MédiaSorozatok

CBS: Folytatódnak Peter Lenkov reboot sorozatai

Peter Lenkov neve elsőre talán nem mond sokat, ugyanakkor az általa gyártott sorozatokkal már biztosan találkoztatok. Az amerikai producer nevéhez három reboot széria köthető, amelyek indulásuk óta nagy sikerrel futnak a CBS-n.

A legfiatalabb produkció sorsáról ez év januárjában döntött a csatorna, így azt már régóta tudni lehetett, hogy a 2018-ban bemutatott Magnum P.I. a második évadra is visszatér. A másik két sorozat sorsa ugyanakkor a nézettségi adatok ellenére is kétségesnek tűnt, nem lehetett tudni, mit hoz számukra a jövő.

A Hawaii Five-0 Lenkov legelső, és leghosszabb ideje képernyőn lévő szériája , ami 2010-ben rajtolt el Alex O’Loughlin, Scott Caan, Grace Park és Daniel Dae Kim főszereplésével. A produkció a hawaii-i rendőrség különleges egységére koncentrál, akárcsak 42 évvel korábbi elődje, ami akkoriban szintén a CBS-n volt látható. Az újragondolt változat kétségkívül bejött az embereknek, hiszen a széria már kilenc sikeres évadot tudhat a háta mögött. Nem csak Amerikában, hanem világszerte – többek között például Magyarországon is – igen kedvelt.  A színészek az évek alatt jöttek mentek, de Alex O’Loughlin és Scott Caan a kezdetek kezdete óta jelen vannak, erős alapot biztosítva a sorozatnak.

A MacGyver a másik Lenkov széria, amelynek a sorsa szintén bizonytalan volt. Az 1985-ös széria 2016-ban kapott teljes felújítást, melyben a bűnüldöző zseni szerepét az X-men filmekből ismert Lucas Till-re bízták. A fiatal színész mellé George Eads is csatlakozott, aki szintén meghatározó szerepet kapott a sorozatban. A viszonylag erős nézettséggel rendelkező széria alapját leginkább az ő karaktereik adták, így amikor Eads a harmadik évad alatt személyes okokra hivatkozva a távozás mellett döntött, kérdésessé vált, túléli-e a széria az elvesztését. A helyére Levy Tran érkezett, akit a jelenlegi szezon tizenötödik epizódjában láthattunk először, Desi szerepében. A rajongók aggodalma ellenére a színésznő sikeresen beilleszkedett a sorozatba, és a nézettséget sem viselte meg Eads kilépése. Jelenleg Lucas Till, Levy Tran, Tristin Mays, Justin Hires és Meredith Eathon alkotják a MacGyver színészgárdáját.

Hosszas várakozás után nemrégiben végül napvilágot látott a hír, miszerint a Magnum P.I. után a Hawaii Five 0-t és a MacGyvert is berendelte a CBS, így mindhárom reboot sorozat folytatódni fog a jövőben.

Hozzászólások