AHdvent

AHdvent 17. nap – Karácsonyi könyvek a 21. Század Kiadónál!

Bemutattuk már a Könyvmolyképző és a General Press Kiadó karácsonyi köteteit, úgyhogy a mai napon az egyik kedvencünket, a 21. Század Kiadó téli könyveit mutatjuk be nektek, amelyekre érdemes odafigyelni!

Karen Swan – Karácsonyi parti

Karen Swan nevét a tavalyi Karácsonyi könyvújdonságok során említhettük talán először. A Karácsonyi partira már akkor is felhívtuk a figyelmeteket, hiszen kit ne hozna lázba egy vidéki kastély? A történet középpontjában ugyanis az áll, hiszen a jobblétre szenderült ír lovag kastélyát legkisebb lánya örökli, aki pár évvel korábban hátat fordított a családnak. Ezt a két idősebb testvér nem díjazza, pláne, hogy a lány el akarja adni a birtokot, ahol a jövendőbeli tulajdonos egyből egy karácsonyi partit rendez! Vajon a lányoknak sikerül túljutni a sérelmeken és megbékélni egymással?

Karen Swan – Karácsony a Tiffanynál 

Karen Swan nem állt meg az előző regényén, ugyanis idén megjelent a Karácsony a Tiffanynál című regénye is, amelyről a tegnapi napon egy hosszabb cikkünk is megjelent. Az igazat megvallva, nem kifejezetten a karácsony áll itt a középpontban, hanem sokkal inkább a nőiesség és az önelfogadás témája. Ennek ellenére a könyv borítója nagyon hangulatos, akit pedig bővebben érdekel, ne feledje elolvasni az ajánlónkat.

Jonathan Franzen – Javítások

Franzen Javítások című regénye hatalmas kedvenc a moly.hu szerint, ugyanis az oldalon 91%-os értékelésen áll. Jonathan ​Franzen hatalmas népszerűségnek örvend Amerikában, még Oprah Winfreyt is elvarázsolta, ugyanis a nő meghívta a szerzőt a Könyvklubjába, amit a férfi elutasított. Ám a Simpson családban ennek ellenére mégis szerepel!

A Javítások 2001-ben jelent meg, amelynek főszereplőke a Lambert család. A kötet a különböző karaktereken keresztül mutatja be azt, hogy mennyiféle képpen lehet megoldani a problémákat, kik milyen életstratégiákkal kísérleteznek. Enid Lambert például azért küzd, hogy a család még egyszer utoljára együtt karácsonyozzon Parkinson-kóros férjével, mielőtt az elveszíti kommunikációképessége maradékát. A feladat nehéz, a család ugyanis nem egy egyszerű eset. Számtalan nehéz és egyedi tagja van, akik külön-külön is elképesztően érdekesek, hát még együtt.

Dorothea Benton Frank – Belépés csak meghívóval!

Dorothea Benton Frank neve gyakran szerepel a New York Times bestsellerlistáin, a 21. Század Kiadó pedig nagy szeretettel hozza el nekünk a regényeit évről-évre! A Belépés csak meghívóval! két fiatal eljegyzéséről szól, akik nem kimondottan átlagosak. Lesz itt próbavacsora, temetés, üzleti csőd, börtön és mindenféle egyéb ínyencség, hogy ne unatkozzon az olvasó. Ami esetleg még kecsegtetőbbé teheti számotokra magát ez a könyv azaz, hogy a nagyvárosi sznob emberek mellett itt bizony a vidéki lakókocsi is meg fog jelenni!

Dorothea Benton Frank – Karácsony receptre

Ha pedig már Dorothea Benton Frank, akkor itt a Karácsony receptre! A történet főszereplője Theodora, aki zűrös családját szemlélve sóvárogva gondol vissza gyermekkorának karácsonyi emlékeire. Amikor még minden csodás és meghitt volt, aminek a jellemzője a békesség és a finom sütemények meg a roskadozó asztal asztal volt. Elhatorázza, hogy ezt most megteremti a családjának is!

A kötet azért is csodálatos, mivel a Karácsony receptje tele van szuper receptekkel, amiből mi magunk is inspirálódhatunk az ünnepi vacsorához!

Josie Silver – Egy decemberi nap

Végezetül pedig egy fantasztikusan szép történet maradt, amely Josie Silver tollából származik. Az Egy decemberi nap Laurie-ról szól, aki a buszon ülve megpillantja élete szerelmét. Ám míg a férfi az utcán van, addig a nő a buszon, így mindössze csak egy pillanatig láthatta őt. Eldönti, hogy megkeresi őt, amire az egész éve rámegy. Aztán egy karácsonyi partin találkozik vele, viszont nem úgy, mint egy szingli pasi, hanem mint a legjobb barátnőjének új párja. Ezt követően eltelik tíz év, amelyben számtalan kihagyott lehetőség és szoros barátságok, szívfájdalmak sorakoznak.

Sajnos utóbbi kettő könyv jelenleg nem elérhető a kiadó honlapján, azonban más webshopokban még itt-ott be lehet szerezni, csapjatok le rájuk még addig, amíg lehetséges!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?