Filmek

5 karácsonyi film a Netflixtől

Ha karácsonyi film, akkor Netflix! A streaming oldalon ismét folyamatosan jönnek ki az ünnepi alkotások, amik tökéletes hangolódást nyújthatnak az adventi időszakban. Az biztos, hogy klisével és szerelemmel teli sztorival találkozhatunk, de ez sose veszi el a kedvünket az előkészületektől. Az idei alkotásokból ki is emeltünk párat, ami biztosan sok karácsonyi lázban égő ember figyelmét felkelti.

A szerelem illata (Love Hard)

Kezdjük is a közönségkedvenccel. November 5-én jelent meg Nina Dobrev főszereplésével egy karácsonyi film, A szerelem illata (Love Hard). Nina mindenki számára ismerős lehet, hiszen a híres Vámpírnaplók sorozatban játszott el több karaktert is. Ezt a filmet pedig már egy korábbi cikkünkben olvashattátok. A történet a reménytelenül romantikus, de örökké szingli Los Angeles-i újságíró, Natalie (Nina Dobrev) életéről szól, aki úgy gondolja, hogy végre jól alakulnak a dolgai, amikor egy randiappon megtalálja élete szerelmét, Tagot (Darren Barnet). Egy hirtelen gondolattal elutazik New Yorkba, hogy meglepje őt az ünnepek alkalmával, de rájön, hogy Tag gyerekkori barátja, aki ugyanilyen szerencsétlen a szerelemben, Josh (Jimmy O. Yang) játszadozott vele. Mindezt azonban szeretné jóvá tenni és megpróbálja összehozni a lányt a valódi Taggel. Ez egy könnyed, szórakoztató romantikus vígjáték, ami karácsony alkalmára tökéletes estét biztosít.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak (A Boy Called Christmas)

A Netflix a fantázia szerelmeseinek is kedvez, A Boy Called Christmas egy brit karácsonyi fantasy film, amit 2021. november 24-től láthatunk a platformon. A története szerint egy közönséges fiatal fiú, Nikolas rendkívüli kalandra indul a havas északon, hogy megkeresse apját, aki a tündék mesés faluját, Elfhelmet szeretné felfedezni. Egy önfejű, Blitzen nevű rénszarvast és egy hűséges kisállat egeret magával hozva Nikolas hamarosan találkozik a sorsával ebben a varázslatos, komikus és megnyerő történetben, amely bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen. A film egyik főszereplője a Harry Potterből ismert Maggie Smith, míg a kisfiút a még ismeretlen Henry Lawfull alakítja.

A karácsonyi kastély (A Castle for Christmas)

November 28-án a Netflix-nél megjelent Brooke Shields főszereplésével  A Castle for Christmas. A színésznő korábban a Rúzs és New York, a Katonafeleségek és a Szeplőtlen Jane sorozatokban tűnt fel. Ebben a karácsonyi alkotásban pedig egy sikeres írót alakít, akinek az utolsó könyve katasztrófa volt, de újra ihletet kap, miután ellátogat Skóciába. Egy eladó kastélyba szeret bele, amelyhez azonban egy dögös, de elég zsémbes herceg bocsájtotta áruba, akit Cary Elwes (Stranger Things, Fekete karácsony, Family Guy) alakít. A csavar az, hogy ez a férfi nem hajlandó karácsony előtt elköltözni a kastélyból, így 90 napig együtt kell élniük. Ez is egy olyan romantikus vígjáték, ami remek szórakozást és kikapcsolódást nyújt egy fáradt napon.

Vörös, a vörösbegy (Robin Robin)

Egyetlen karácsonyi filmajánlóból sem hiányozhat a mese. Ebben az évben a Robin Robin az, amit szívből ajánlunk, mert egy nagyon édes és szerethető rövidfilm lett. A kis Robin még tojáskorában egy szeméttelepre gurul, ahol egy szerető egércsalád veszi észre és ezáltal ők is nevelik fel. Ahogy felnő, egyre nyilvánvalóbbá válnak a különbségei. Robin be akarja bizonyítani a családjának, hogy tud igazán jó egér lenni, de végül rájön, ki is ő valójában. Az alkotás november 24-e óta látható a Netflix kínálatában, szerintünk érdemes a családdal összeülni és ezt a rövid mesefilmet megnézni.

Karácsonyi cserebere 3: Szerelmes csillagok (The Princess Switch 3)

November 18-tól látható Vanessa Hudgens főszereplésével a Karácsonyi cserebere folytatása, amiben ismét belebújt mindhárom karakterének bőrébe.A franchise harmadik részének története kicsit összekuszálja a dolgokat, ugyanis ellopnak egy felbecsülhetetlen értékű karácsonyi ereklyét, a királyi hasonmások, Margaret és Stacy kénytelen Margaret unokatestvéréhez, Fionához – és lehengerlő exéhez – fordulni segítségért. A további szereplők közt Sam Palladio, Suanne Braun, Nick Sagar és Hazel Beattie lesznek láthatóak. A tavalyi évben írtunk is a második részéről egy cikket, amit ha még nem tettetek, olvassátok el.

Nektek mi a kedvenc karácsonyi filmetek, illetve az újakat mindig megnézitek, hogy ráhangolódjatok az ünnepre?

AHdvent 15. nap – Karácsonyi Netflix filmek | 2020

 

Hozzászólások