AHdvent

AHdvent 19. nap – TOP 5 legolvasottabb karácsonyi mesekönyv

A tegnapi napon a legjobbra értékelt karácsonyi könyvekről volt szó, úgyhogy a mai napon ne maradjanak ki a gyerkőcök! Íme a TOP 5 legolvasottabb mesekönyv, ha esetleg még nincsen ötleted arról, mit adjál a még pindurka gyerkőcnek a családban!

Az ötödik helyen Bartos Erika mesekönyve, a Bogyó és Babóca karácsonya áll. Talán ez nem is meglepő, hiszen a magyar szerzőnő művei hatalmas népszerűségnek örvendnek a gyermekek körében. Hogyha te esetleg még nem hallottál róla, kérdezd meg az óvodás gyermekedet, unokaöcsédet, unokahúgodat, biztosan ódákat fog zengeni róla!

Bartos Erika – Bogyó ​és Babóca karácsonya (Bogyó és Babóca 2.)

A mostani két történet az izgalmas télapóvárás és a karácsonyi ajándékozás körül forog. Bogyó, aki alig várja a nagyszakállú télapót, még a csizmáját is fényesre pucolja, ám az túl kicsinek bizonyul, ezért a télapó a másik ablakba teszi az ajándékát…

Pettson és Findusz történetei is nagyon ismertek az óvodások körében. A Pettson karácsonya talán pontosan ezért lehetne nagyszerű választás a fa alá is. Pettson ebben a történetben balesetet szenved így kérdéses, hogy megtartják-e a karácsonyt macskájával, Findusszal.

Sven Nordqvist – Pettson ​karácsonya (Pettson és Findusz)

Végre megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírj a megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből?

Tim Burton nevét szerintem senkinek sem kell bemutatni. A Karácsonyi lidércnyomásból film is készült, illetve kult-bábfilm is, így maga ez az illusztrált verses-elbeszélés/mese már igen nagy népszerűségnek örvend. Fontos megemlítenem, hogy személy szerint én ezt a már nagyobb gyerekeknek adnám, kicsiknek semmiféle képpen.

Tim Burton – Karácsonyi ​lidércnyomás

Kinek ​jutna eszébe Télapót és az egész karácsonyt csak úgy ukmukfukk elrabolni? Természetesen Tim Burtonnek, no meg az általa írt és illusztrált könyv főhősének, Csontvázy Izsáknak. Izsák a rémület őshazájában, Halloweenföldén éli frászhozással teli, izgalmasnak tűnő életét, amikor egyszeriben azt veszi észre, hogy már igencsak unja a vérfagyasztást, a velőtrázást és a hátborzongatást.

Elindul hát világgá, és egy elvarázsolt erdő közepén egy csudás világra lel. Egy szempillantás alatt rabul ejti a szeretet ünnepe, majd viszonzásul ő ejti rabul a szeretet ünnepét. Mindenki fedezékbe, kezdetét veszi az Izsák főszereplésével megtartott karácsony!

Második helyen Marék Veronika mesekönyve, a Kippkopp karácsonya áll 95%-al a moly.hu-n. Kipkopp az egyik legkedveltebb karakter a gyerkőcök körében, ha meséről van szó, így nem meglepő, hogy ez a karácsonyi kiadás is ekkora népszerűségnek örvend!

Marék Veronika – Kippkopp ​karácsonya (Kippkopp 3.)

Kippkopp meglesi a várost, mert hallotta a cinkétől, hogy ott a lakásokban karácsonyfa is van télen. A segítőkész karácsonyfa dísz mindent elmutogat Kippkoppnak és aztán egy csilingelő hang után egészen különös dolgok történnek. Olyan különösek, hogy végül a kis cinke és Kippkopp is karácsonyozik az erdőben.

A győztes 94%-os értékeléssel a Walt Disney egyik legaranyosabb mesekönyve, a 101 kiskutya. A történet akkora sikereket ért el 1986-os megjelenése óta, hogy számos film- és meseadaptációt is megélt a sok-sok könyvkiadás mellett is, így egyáltalán nem meglepő a helyezése.

Walt ​Disney – 101 kiskutya

Mitől ugatnak London kutyái ezen az éjszakán? „Elraboltak otthonukból tizenöt dalmatiner kutyakölyköt!” Vajon ki tette, és miért? Sikerül-e szüleiknek megtalálni, kiszabadítani, hóban-fagyban hazajuttatni a pettyes apróságokat? Itt bizony minden kitartásra, furfangra, baráti segítségre szükség van! És hogyan lesz a tizenöt kiskutyából százegy? Rejtélyek és izgalmas kalandok közepette kel útra Pongó és Perdita, hogy megmentse az elrabolt kutyusokat…

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?