5 film a karácsonyi hangulatért

Bár már beköszöntött a december, sokunknak mégis gondot okoz belerázódni a téli hangulatba. Erre a legjobb megoldás, ha egy jó nagy bögre meleg teával bekuporodunk a tévé elé, és a klasszikus mozikkal rázódunk bele a fagyos évszakba. 

1.) A Grincs

A 2000-ben megjelent Grincs (eredeti címén How the Grinch stole Christmas) mára már a családi karácsonyi filmnézés egyik klasszikus és visszatérő darabjává vált. A megható történet az egész családnak ideális, ugyanis a film alapja egy gyerekeknek szóló képeskönyv. A történet középpontjában a karácsonyt ki nem állható zöld, szőrös Grincs áll. Egy gyerekkori rossz emlék miatt utálja a karácsonyt, elszigetelve él kutyája társaságában. A csavar ott kezdődik, hogy elkeveredik hozzá egy nyolcéves kislány, Cindy, aki mindenáron meg akarja szerettetni vele újra a szeretet ünnepét.

2.) Holiday

Ez a romantikus, téli dráma 2008-ban jelent meg. A sztori lényege, hogy akad két egymástól távol élő, különböző életstílusú nő, Iris és Amanda. Miután a szerelemben nem sok szerencséjük akad, elhatározzák, a kikapcsolódás és az újdonság érdekében otthont cserélnek egymással. Mivel teljesen másképp élnek, eleinte sok abszurd és vicces szituációt szül, ahogyan beleszoknak az új ritmusra, de a végére szívmelengető dráma kerekedik belőle.

3.) Télapu

Az 1994-es Télaput nagyon sokan örök kedvencünkként emlegetik, ha karácsonyi filmről van szó. A történet egy véletlen baleset köré épül, amikor a hétköznapi üzletember, Scott, véletlenül télapóvá válik. A télapó ugyanis leesik a tetőről, emiatt alkalmatlanná válik az ajándékok kiosztására. Scott mit sem sejtve a téli hidegben felveszi az öreg kabátját, ezzel pedig véletlenül aláír egy szerződést, mely szerint neki kell kihordania a csomagokat.

4.) Karácsonyi Lidércnyomás

A Karácsonyi Lidércnyomás ( Nightmare before Christmas) igazán különleges alkotás. Ezt az animációs filmet éveken át stop-motion technikával készítették, Henry Selick rendezésében, a híres Tim Burton közreműködésével. A történet főszereplője Jack Skallington, aki Halloween-város lakója, a rémisztgetés nagymestere. Ám egyszer megunja a folytonos rémisztgetés, elkeveredik Karácsonyvárosba, és elhatározza hogy átveszi a Télapó helyét, ezzel akaratlanul is sok kalamajkát okozva.

5.) Polar expressz

A 2004-es, közkedvelt Polar Express Chris Van Allsburg gyermekkönyve alapján készült. A történet az 1950-es években játszódik, főszerepben egy kisfiúval, aki megkérdőjelezi a télapó létezését. Este álmatlanul forgolódik az ágyában, amikor zajra lesz figyelmes. Amikor kilép az ajtón elé, egy hatalmas vonat áll a házuk előtt, és a kalauz azt mondja neki, érte jöttek. A végállomás pedig nem más, mint az északi sark..

Hozzászólások