Interjú

Készülőben a The Real Love második része! – Interjú Bodré Viviennel

Mostanában olyan írókkal olvashattatok nálunk interjút, mint Barczikay Lilla, Diana Soto vagy éppen Böszörményi Gyula. Ezen a héten a 21 éves szegedi írónővel, Bodré Viviennel beszélgettünk, többek között az idén megjelent The Real Love – Igaz szerelem című regényével kapcsolatban. 

Az idén megjelenő könyved, a The Real Love egy igazi romantikus regény. Mesélj egy kicsit róla! Miről szól pontosan?

A The Real Love – Igaz szerelem egy fiatal lányról, Oliviáról szól, aki a saját álmait követve próbál karriert építeni a díjugratók világában. De nem számol a legnagyobb vetélytársával, Mark Peteers-sel. Könnyedén egymásba gabalyodnak, de egy nem várt baleset mindent megváltoztat.

 

Talán nem titok, hogy akárcsak Olivia, te is lópárti vagy. Milyen hasonlóság van közted és az egyes szereplőid között? Mennyire mintáztad őket magadról?

Valóban én is szeretem a lovakat és az egyik kedvenc időtöltésem a lovaglás. Apró hasonlóságok vannak, de nem mondanám, hogy magamról mintáztam volna a szereplőimet.

 

Ha magadat nem is annyira, a környezetedet mennyire vitted bele a könyvbe?

Inkább úgy mondanám, hogy olyan helyszíneket, foglalkozásokat és szereplő neveket választottam, amelyek valamilyen módon kedvesek számomra.

 

Hogyan, mi alapján készült a borítója?

Elég sokat keresgéltem mielőtt rátaláltam a tökéletes képre. Egy igazi romantikus nyári képet kerestem, amely valamennyire tükrözi a könyvemet. Ahoz, hogy így nézzen ki rengeteg segítséget kaptam Szabó Katitól. Nélküle nem lett volna ilyen szép a borító.

Miért pont ezt a témát választottad a regényedhez? Te is ilyen típusú könyveket szoktál olvansi?

Talàn azért, mert a romantikust műfaj áll a legközelebb hozzám, de nem zárkózom el a többi műfajtól sem. Mondhatni könyvek terén mindenevő vagyok.

 

Többek között Samantha Young és E. L. James is szerepel a könyvedben. Mi alapján választottad ki ezen írónőket?

Szó szerint imádom a könyeiket, egyszerűen lebilincselőek és Samantha Young-ot tartom az írói példaképemnek. Egyszer szeretnék olyan kiváló íróvá válni, mint ők, de ehhez még rengeteget kell fejlődnöm.

 

Jelenleg 21 éves vagy. Mióta foglalkozol az írással komolyabban?

Általános iskolás koromban is írogattam már, de komolyabban 3 éve foglalkozom írással.

 

Sokkal nehezebb a magánkiadatás. Hogyan néz ki ilyenkor a munkafolyamat? Mire kell figyelni ilyenkor?

Mindenre figyelni kell, mert amiket a kiadó megcsinál helyetted azt mind magadnak kell megcsinálnod. Újra és újra át kell nézni a könyvet a helyesírás és a mondatszerkezet miatt. Elkészíteni a tördelést, hogy megfeleljen a hagyományos nyomtatott könyvformátumnak. És ha mindezeket elvégzed, akkor is fogsz benne hibát találni… A kész könyv csak a jéghegy csúcsa.

 

Jelenleg dolgozol más könyvön?

Jelenleg a The Real Love második részén dolgozom, illetve mindig elkap az ihlet egy-egy újabb könyvötlet gyanánt.

 

Várható más témában megjelenő könyved is?

Természetesen igen, jelenleg más témájú könyv gondolata is körvonalazódik bennem, de nem szeretnék többet elárulni róla.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?