Könyvek

Új gyerekkönyvkiadót indít a Central Media!

A Central Médiacsoport egy újabb, kifejezetten gyerekkönyvek kiadására specializálódó alkiadót hozna létre!

A tervezett új kiadóról egyelőre még meglehetősen kevés információ áll a rendelkezésünkre, annyi azonban már kiderült a Central honlapjáról, hogy a korábban a Kolibri Kiadó felfutásához is nagyban hozzájáruló Balázs Esztert szeretnék megtenni a főszerkesztőjének. A kiadói körökben már jól ismert szakember augusztus elejétől töltené be a pozíciót.

Dr. Szemere Gabriella, a Central Kiadói Csoport ügyvezető igazgatója ezt írta:

Eszter tíz éve a gyerekkönyvkiadás egyik meghatározó alakja. Augusztus 1-jétől kiadónk gyerekkönyves főszerkesztőjeként fontos szerepe lesz új terveink megvalósításában. A meglévő két erős brandünk mellett tervezzük egy gyerekkönyvkiadó felépítését, amely ugyanolyan meghatározó lehet a könyvpiacon, mint az Animus és a Central Könyvek.

Az érintett is nyilatkozott már a kinevezéssel kapcsolatban:

A célom egy friss szemléletű és magas színvonalú, minden korosztályt és műfajt lefedő gyerekkönyvkiadó felépítése azokon a fantasztikus alapokon, amelyekkel a Central Kiadói Csoport már eleve rendelkezik.

A Central Médiacsoport azonban eddig sem panaszkodhatott: miután felvásárolta az Animust, olyan könyvek jelentek meg náluk, mint a Harry Potter sorozat vagy éppen Jo Nesbo regényei. Egy másik brandje, a Central Könyvek égisze alatt pedig olyan alkotók művei láttak náluk napvilágot, mint Tóth Krisztina, Berg Judit vagy éppen Vass Virág.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy mi fog végül kisülni ebből az együttműködésből!

 

Hozzászólások