Könyvek

Szabadulj ki az ételallergia börtönéből!

Megjelent Dr. Kari Nadeau és Sloan Barnett közös könyve, Az ételallergia legyőzhető, amely nem csak a témában érintetteknek lehet nagy segítség, hanem az ételallergia megelőzésében is segíthet! A kötet ugyanis az ételallergia megelőzésének, diagnosztizálásának módszereibe és visszafordításának programjába nyújt betekintést. 

Az ételallergia legyőzhető többek között az immunterápiára is kitér, valamint kiderül belőle, hogy segítségével nem csak kezelni lehet az ételallergiát, hanem akár még vissza is lehet vele fordítani. Ez azért is fontos, mert ma már ez a “betegség” egy globális jelenség lett, a kötet pedig többek között ezt is vizsgálja. Miért lehet egyre több ételallergiás ember? Mi lehet ennek az okozója? Mi több, olyan kérdések is felmerülnek benne, hogy vajon négy hónapnyi szoptatás valóban csökkenti az ételallergia kialakulását? Esetleg gyakoribb a császárral született babáknál?

Ha kíváncsi vagy tehát olyan praktikákra, hogy miket szerezzél be otthonra, hogyan módosíts a főzési technikádon, akkor vess egy pillantást majd a kötetre, amelyben megismerheted Tessa történetét is, akinek a búvárkodást kellett feladnia azért, mert a tünetei olyan súlyosak lettek.

Dr. Kari Nadeau & Sloan Barnett – Az ételallergia legyőzhető

Előzzük meg, és fordítsuk vissza ezt a huszonegyedik századi kórt!

Az ételallergia robbanásszerűen terjedő probléma, ebben a könyvben azonban megcsillan az első reménysugár: a családdal és a háziorvossal összefogva örökre megszabadulhatunk tőle.

Dr. Kari Nadeau az USA-beli Stanford Egyetemen végzett úttörő kutatásai során több ezer allergiás gyereket kezelt, és bizonyította, hogy az ételallergia nem életfogytig terjedő büntetés, ugyanis az immunrendszer edzhető. Enyhébb és súlyosabb formái egyaránt kezelhetők, enyhíthetők, megszüntethetők. Az immunterápia során ellenőrzött formában, fokozatosan szoktatjuk hozzá a szervezetet az allergénhez. Az immunrendszer átprogramozását célzó, világszínvonalú terápiás módszerek révén dr. Nadeau csapata növelni tudja a kezelés hatékonyságát, és pár hónap alatt elérhetővé teszi a gyógyulást.

Dr. Nadeau és Barnett könyve szülőkhöz, gondozókhoz és minden szakemberhez szól – közérthetően tálalja a kutatási eredményeket. Az ételallergia legyőzhető! áttekint minden fontos szempontot: hogyan válasszuk ki az optimális kezelést, hogyan táplálkozzunk a terhesség során, hogyan győzzük le az allergénekkel szembeni félelmet, és hogyan küzdjünk tervszerűen ezzel a globális egészségügyi problémával.

Az ételallergia tudománya folyamatos változásban lévő, az egész világtól összefogást igénylő terület. A könyvben leírt nagyon hatásos technikával megtaníthatjuk az immunrendszert, hogy egy bizonyos ételt ne tekintsen többé ellenségnek. Ez a módszer visszatereli a testet a helyes működés felé, hiszen lassan, de biztosan újra megtanítja neki, hogy a mogyoró, a búza, a tojás vagy a tejtermék – vagy akármi más, ami korábban kiváltotta az allergiás rohamként ismert veszélyes, önpusztító reakciót – biztonságos.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?