Könyvek

Sarah Adams sikerkönyvei

Bizonyára sokatok számára ismerősen cseng Sarah Adams neve, akinek a könyvei a 21. Század Kiadó gondozásában jelentek meg. Az írónő mindkét regényében egy Rome nevű kisvárosba kalauzol bennünket, ahol nem egy, hanem két szerelem kibontakozását követhetjük végig.

Ha szeretnétek megismerni a kötetek történetét, illetve a spoilermentes véleményemet is szívesen elolvasnátok, akkor tartsatok velem ebben a cikkben!

Ha Rómában jársz

Főszereplőnk, Amelia Rose, avagy művésznevén Rae Rose, a kiégés szélén áll, és a dalszerzéshez szükséges ihletet is kezdi elveszíteni. Tudniillik róla, hogy nagy rajongója Audrey Hepburnnek. Ez a tulajdonsága, illetve Audrey egyik filmje készteti arra, hogy az éjszaka közepén elutazzon egy Rome nevű kisvárosba. Azonban még el sem ér a szállóig, az autója lerobban a semmi közepén. Egy zsémbes, ámde annál nagyobb szívű férfi, Noah, a segítségét ajánlja, majd az otthonába fogadja. Noah már a találkozásuk elején letisztázza Ameliával, hogy ő nem óhajt pátyolgatni egy megrekedt hírességet, emellett magának is megígéri, hogy semmit nem fog érezni a lány iránt.

Természetesen a kisvárosi hangulat, az emberek végtelen kedvessége, és nem utolsó sorban Noah piteboltja egyre közelebb hozza egymáshoz a két fiatalt. Minden pozitív ellenére Ameliát szólítja a hivatása, de vajon képes maga mögött hagyni a Kentucy Rome-t és a szíve választottját, ahogy Audrey tette a film végén?

Egy pitebolt tulajdonos és egy nemzetközi popsztár között fellobbanó szerelemről olvashatunk.

A kötet alapkoncepciója nagyon tetszett. Sok kisvárosi regény létezik, de valahogy ez mást nyújt, mint a többi. A városka lakói, illetve az idilli hangulat különösen megnyert magának, és úgy éreztem olvasás közben, hogy én is ott vagyok Rome-ban. A cselekmény kicsit lassan indult be, de ennek ellenére élvezhető és olvasmányos az írásmód, ami nem engedte, hogy félretegyem. Amikor Noah és Amelia elkezdtek közel kerülni egymáshoz, akkor éreztem az áttörést, és onnantól nem volt visszaút. Tudni akartam hogyan végződik a történetük.

Ez a könyv abszolút egy kisvárosi romkom!

Amelia karaktere nagyon egyedi, főleg a háttértörténetét illetően. Ezenkívül becsülendő tulajdonsága, hogy minden nyomás ellenére képes volt önmagára időt szánni, és a saját igényeit szem előtt tartani. És persze nem utolsó sorban rendkívül bátor, hiszen sok új dolgot kipróbál, kezdve azzal, hogy egy váratlan vakációra indul egy ismeretlen városba.

Noaht nehezebben tudtam megkedvelni, hiszen egy morgós, többnyire zárkózott és szőrösszívű képet kaptam róla a regény elején. Azonban ahogy haladtam a történettel, egyre inkább előtérbe kerültek a pozitív tulajdonságai. Igazán érzelmes emberként bontakozik ki, aki bármit megtenne a családjáért, a város lakóiért, és természetesen a piteboltjáért.

Gyakorlat teszi a mestert

Ebben a könyvben főszerepben Annie Walker áll, aki egy igazi introvertált személyiség. Nehezen nyílik meg mások előtt, nem tudja levetkőzni magáról a gátlásait, nem hozza felszínre a valódi vágyait, és ezek mind gondot jelentenek a párkapcsolatok kialakítása terén. Annie több balul elsült randin vett részt mindaddig, míg Will Griffin be nem lépett az életébe. Will igazi rosszfiús sármja azonnal elindít valamit Annie-ben, ám ilyen érzéseknek nincs helye az ő kapcsolatukban. Willt Amelia testőreként ismerhetjük meg, aki a pörgős mindennapjait lecserélte a kisvárosi idillre, emiatt sokszor azon kapta magát, hogy unatkozik. Willről köztudott, hogy nagy nőcsábász, ezért Amelia meggyőzni, hogy segítsen Annie-nek levetkőzni a gátlásait.

Azonban ez a „munkakapcsolat” hamar átvált valami sokkal komolyabba, és mindketten rájönnek, hogy nem is azt az életet élik, amire valójában vágynak.

Annie minden könyvmoly kedvenc főhősnője!

Annie-t az első oldaltól kezdve imádtam, hiszen eszméletlenül sok közös tulajdonságunk van, ezért teljes mértékben tudtam azonosulni a karakterével. Nagyon kíváncsi voltam, hogy Will hogyan hozza felszínre Annie titkolt vágyait, és ebben sem kellett csalódnom! Megvolt köztük az összhang, ők voltak a Jin és Jang megtestesítői. Ez a regény tökéletesen szemléltette az „ellentétek vonzzák egymást” mondás valós meglétét.

Habár néhol lapos volt a cselekmény és semmi érdemleges nem történt, viszont ezekben a fejezetekben jobban megismerhettem a szereplők háttértörténetét és a belső vívódásukat is figyelemmel kísérhettem.

Összességében

Mindkét regény igazi komfort olvasmány, ami bővelkedik a romantikában. A történetek két szemszögből íródtak, ami nálam plusz pontot jelentett, mert közelebb éreztem magam a szereplőkhöz. Főleg azoknak ajánlom, akik szeretik a lassan kibontakozó románcokat, amelyek nem lépik át a túlzott intimitás határait. Emellett kiváló menedéket nyújtanak, ha kiszakadnátok a valóságból!

Karen Lynch – Rendíthetetlen

Hozzászólások