Könyvek

2023-as nyári megjelenések | 21. Század Kiadó

Habár már augusztus vége felé járunk, úgy döntöttünk azért elhozzuk nektek a 2023-as nyári könyvajánlónkat a Next21 és a 21. Század Kiadótól, hátha találtok benne olyan könyvet, amit szívesen elolvasnátok akár még a hónap utolsó napjaiban is.

Bor Walker regénye a gyászfeldolgozásról szól egy csodaszép, idilli környezetben. A történet során egy édesapa és lánya a napfényes Spanyolországba utaznak, hogy újrakezdjék életüket a szeretett feleség és édesanya halála után. A Napkelte a Costa Blancán igazi családregény, amely garantáltan megmelengeti a szívet. A kötet Darvas Eszter fordításában jelenik meg.

Boo Walker – Napkelte a Costa Blancán

Baxter Shaw nehezen tudta elfogadni a felesége halálát – mint ahogy nyolcéves lányának, Miának is nehezére esett alkalmazkodni a helyzethez. Baxter kilépett a zenekarból, leszámolt az álmával, és arra koncentrált, hogy egyedül fel tudja nevelni a lányát. De Mia viselkedési zavarai miatt a nehézségek fokozódtak. Egyikük sem hajlandó szembenézni a múlttal – egészen addig, amíg rá nem kényszerülnek, hogy megtegyék.

Egy DNS-teszt váratlan eredménye birtokában Baxter és Mia Spanyolországba utaznak, hogy feltárják gyökereiket, amelyekről eddig nem volt tudomásuk. Több száz éves villában találják magukat, amelyet olívaültetvény övez, és Baxter ráébred, talán még nem késő, hogy álmai nyomába szegődjön. A másik kultúra, a gyógyító környezet felvillantja előtte a lehetőséget: akár a szerelem is újra rátalálhat.

Daróczi Péter fordításában érkezik Az elveszett newporti nyarak. A kötet egy több időszálat mozgató történet, amely egy valóságshow keretein belül tár fel egy sötét családi titkot, melyet egy elhagyott csónakház őriz. Az Annyiféleképp búcsúztunk szerzőitől ezúttal is egy csodás történelmi regényt kaptunk, ugyancsak keményfedeles védőborítóval.

Beatriz Williams • Lauren • Karen White – Az elveszett newporti nyarak

2019: ​Egy népszerű valóságshow keretei között újítanak fel mutatós régi házakat, a legfrissebb kiszemelt a Rhode Island-i Newportban található Sprague Hall – de a műsor producere aknára fut: jelenleg is a patinás Sprague család leszármazottja, Lucia „Lucky” Sprague lakik a villában, aki csak azzal a feltétellel engedélyezi a forgatást, hogy a romos állapotban levő csónakházhoz nem szabad hozzányúlni.

1899: Énektanárt vesznek fel a Sprague-vagyon naiv, ifjú örökösnője mellé, akit a család egy hozományvadász olasz herceghez szeretne feleségül adni, ezért a fiatal nőnek el kell sajátítania a tökéletes illemet. Az énektanárnak azonban a szolid látszat ellenére megvan a maga pikáns múltja: tulajdonképp búvóhelynek választotta a Sprague Hallt.

1958: Lucia „Lucky” Sprague Mussolini Olaszországából menekült Newportba. Mindig is úgy érezte, nem tartozik a Sprague Hallba, noha a Rhode Island-i közeg apránként befogadta: a nagy múltú dinasztia utolsó sarja lett a férje. De egy sorsszerű éjjelen feltárul a villához tartozó régi csónakház titka, és Luckynak emiatt mindent át kell értékelnie.

A valóságshow kamerái forognak, és a ház lerántja a leplet a titkokról, amelyeket a Sprague család örökre el akart temetni.

Az Életünk legszebb napjai egy izgalmas, felemelő történet az újrakezdésről, mely egy válás utáni első szingliszülinappal indul. Lucy Diamond már az Egy majdnem tökéletes nyaralás során bizonyította tehetségét a romantikus könyvek terén, így kíváncsian várjuk, mit alkotott ezúttal! A könyv Farkas Veronika fordításában érkezik.

Lucy Diamond – Életünk legszebb napjai

Meríts erőt a boldog pillanatokból

Leninek jó ideje ez az első szülinapja szingliként: férjétől öt év után elvált. Most tölti be a harmincötöt, együtt ünnepel két testvérével és édesanyjukkal. A születésnap mindig korszakhatár – vajon mit tartogatnak a következő hónapok?

Húgával, Alice-szel mindig jól kijöttek, most azonban összekapnak egy apróságon. Egyik család sem egyszerű, az övék se az. De aztán valami örökre megváltoztatja az életük menetét, és minden más megvilágításba kerül. A boldogság oda, mindenkit emészt a bűntudat. Ki-ki habitusának megfelelően próbálja megoldani a nehézségeket, a testvérek és a szülők a legvalószínűtlenebb helyeken keresnek vigasztalást. Vajon mi hozza össze újra a családot?

Sarah Adams a Csalóka szerelem és a Ha Rómában jársz című sikerkönyvei után a Gyakorlat teszi a mestert című könyvével is elkápráztatja az olvasókat, mely Nagy Marietta fordításában érkezik, akárcsak elődei. Az írónő júliusban megjelent könyvében azt mutatja be, hogy a szerelemnek nem tökéletesnek kell lennie, hanem igazinak.

Sarah Adams – Gyakorlat teszi a mestert

Annie Walker a tökéletesen hozzáillő partnert keresi. De a kentuckyi Rome-ban nehezebb megtalálni, mint hitte. Ez nem nagyváros, mindenki mindenkit ismer, napról napra szűkül a kör, hogy kivel lehet randizni. A fülébe jut, az utolsó férfi, akivel randizott, azt mondta rá: hihetetlenül unalmas.
Annie kezdi elhinni, hogy vele van gond. Flörtölni akarásra vágyik, allűröket akar felvenni, mint a romantikus filmek női főszereplői. Eszébe jut, talán korrepetálásra szorul.
Will testőrként dolgozik, tetovált, és hihetetlenül jóképű – ideiglenesen tartózkodik Rome-ban, és egyetlen célt tart szem előtt: hogy ne keveredjen bele érzelmi természetű ügyekbe. Annie arra kéri, segítsen neki, hogy megtalálja az álompasit, és Willnek nincs szíve visszautasítani a nő kérését.
A barátság határvonalai veszélyesen kezdenek elmosódni, és Annie megérti, lehet, hogy nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a szerelem – talán épp elég, ha igaz.

Hessky Eszter fordításában érkezik a Régiségbolt a Royal Streeten, Karen White-tól. A New Orleansban játszódó történet egy izgalmas, kísértet járta villában játszódik. Izgatottan várjuk, mit tartogat ez a mű!

Karen White – Régiségbolt a Royal Streeten

Nola Trenholm új életet kezd, mégpedig New Orleansban, és egy ódon, romos villát választ otthonául. Nagyon úgy tűnik, az előző lakók még nem állnak készen a végleges távozásra. Nolának fogalma sincs, hogyan értsen szót a kísértetekkel, de szerencsére ismer valakit, aki ezzel foglalkozik. Csak az a bökkenő, hogy Nola ezt a személyt a háta közepére kívánja – az égvilágon semmit nem akar vele együtt csinálni.

Beau Ryan múltja sem valami derűs: a szülei és a testvére eltűntek a Katrina hurrikán okozta katasztrófakor. Beau tudja, hogy a Nola által kiszemelt villában meggyilkoltak egy nőt, és a gyilkossági ügyet azóta sem sikerült megoldani.

De Nola nem adja fel: mindenáron ebben a villában akar lakni, akár belemennek ebbe a kísértetek, akár nem.

Végezetül pedig az új Christina Lauren könyvet ajánljuk, ezúttal is Lévai Márta fordításával. Korábbi két kötetük, a Kalandtúra Wilder módra és A lelkitárs-egyenlet is TikTok trend lett, és úgy véljük, Az igazszerelem-kísérlet is egalább ennyire népszerű lesz, hiszen ahogyan korábban is megírtuk, az olvasók kérésére alkották meg Fizzy történetét.

Christina Lauren – Az igazszerelem-kísérlet

Felicity Chen, becenevén „Fizzy”, még sosem volt szerelmes, márpedig ő az egyik legismertebb romantikusregény-író az országban. Mindeddig bort ivott, és vizet prédikált: kezdi hiteltelennek érezni magát.
Connor Prince egyedül neveli a lányát, dokumentumfilmes munkájának köszönhetően azonban sokat lehetnek együtt. A főnökét viszont a profit érdekli, és előáll azzal, hogy Connor készítsen valóságshow-t. Connort ekkor hozza össze a sors Fizzyvel, és megfogalmazódik benne a tökéletes műsorötlet: mi lenne, ha a romantikus regények királynője az egész világ szeme láttára szeretne bele valakibe?
Vajon rá tudja venni Fizzyt a szereplésre? Connornak átfut az agyán, mi van, ha itt talál rá a tökéletes partner. Érvényesülhet egyáltalán a kémia, ha a felek a kamera két különböző oldalán, a forgatókönyvben rögzített szerepkörben helyezkednek el?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?