Sorozatok

Októberben láthatjuk A spanyol hercegnő második évadát

A nagy sikernek köszönhetően A spanyol hercegnő a második évaddal folytatja a történelem egyik legszerelmesebb, majd válásra kényszerített királyné történetét. Aragóniai Katalin sorsa Angliában mesébe illően indult VIII. Henrik feleségeként, ám a történelem könyvekből tudjuk, koránt sem volt felhőtlen a kapcsolatuk. A következőkben olvashattok a második évadról és megosztjuk veletek a sorozat előzetesét is.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy várhatóan ősszel folytatják a The Spanish Princess második szezonját Philippa Gregory műve alapján készült adaptáció első évada, nyolc részben mutatta be a spanyol hercegnő útját Angliába és első házasságát, Artúrral, Henrik testvérével. Artúr azonban meghal, de mindeközben Katalin szíve végig Henriké volt. Mivel úgy döntött, hogy semmiképp nem akar visszatérni hazájába, ő márpedig angol királyné, Henrik feleségeként ismét a szigetország  első asszonya maradna.

A Starz tavaly nyáron rendelte be a sorozat második évadát, szeptember 10-én pedig meg is osztották velünk a youtube felületen a folytatás két perces előzetesét. Ebben láthatjuk, hogy Katalin elfoglalta férjével együtt az angol trónt és mindene megvan, amire valaha vágyott. Azonban a teendők egyre nagyobb terhet rónak az uralkodó párra, miközben a királyné várandós lesz. Katalin a házasságát és az országot is békében akarja tartani. A sorozat alkotója, Emma Frost elmondta, hogy Katalin férje távollétében, várandósan háborúba indul. S bár, az igazi Aragóniai Katalin nem harcolt, A spanyol hercegnőben láthatjuk, amint terhesen vezeti csatába a sereget, beszédet mond, hogy ezzel inspirálja őket a skótok ellen. Azonban a készítők nem rugaszkodnak el a történelemtől sem, hiszen Henrik és Aragóniai Katalin kapcsolata amiatt is krízisben volt, hogy a királyné nem tudott örököst szülni. Ez látható lesz a sorozatban is, ahogy az is, hogyan záródik kettejük házassága.

Az epizódok alatt megismerhettük Katalin barátnőjét, Linát (Stephanie Levi-John), aki most is feltűnik, azonban barátságuk is válságba kerül. Az epizódok végén szeretnék megismertetni velünk azt a Katalint, aki küzdött mind Angliáért, mind a házasságáért, azért, hogy VIII. Henrik felesége, az angolok királynéja maradhasson.

Katalint alakító Charlotte Hope-on kívül, látható lesz még Henrikként a korábbi részekben megismert Ruairi O’ConnorLaura Carmichael, mint Lady Pole és Aaron Cobham is feltűnik, mint Oviedo.

Az új évad október 11-én folytatódik. 

Hozzászólások