Könyvajánló őszre: Az idei év eddigi négy legjobb alkotása

Itt az őszi időszak, amikor egyre többen kukcóznak be, hogy kezükbe vegyenek egy jó regényt. A könyvek kapcsán nehéz kiválasztani a megfelelőt, hiszen manapság már annyi közül lehet válogatni, hogy alig bírjuk eldönteni, ez nekünk való-e? Ebben a cikkben összegyűjtöttem pár alkotást különböző kiadóktól, amiket érdemes elolvasni.

Holly Miller: Álmomban már szerettelek

Az Álomgyár újdonságáról nemrég írtunk egy kis szösszenetet, ez tipikusan az a mű, amit ilyenkor érdemes elolvasni. Egy őszi esős napra tökéletesen beleillik ez a könnyed, de mégis elgondolkodtató alkotás. Az Álmomban már szerettelek egy igazán különleges kötet, amelyben egy olyan szerelmi történetet olvashatunk, amelynek végéről az egyik karakter sokkal többet tud, mint a másikuk. Callie és Joel drámája tehát nem a szerelmi háromszög és egyéb klisés dolgok köré épül, hanem inkább egy olyan sztorit kapunk általa, amelyen a legtöbbünk elgondolkodik. Vajon belevágnál-e egy olyan kapcsolatba, aminek tudod a végét?

Bonnie Ohara: Hogyan legyünk profi kenyérsütők?

Bonnie Ohara receptes könyve, a Hogyan legyünk profi kenyérsütők? szintén egy elég friss megjelenés. Az igényes összeállításból tökéletesen elsajátíthatóak a kenyérsütési fortélyok, ami mellett számos tippet és tanácsot kapunk pékáruk és egyéb termékek elkészítéséhez. Megtanulhatunk kovásszal dolgozni, ami ősszel egy remek elfoglaltság lehet. A meleg kenyér, zsemle vagy éppen kifli kellemes illatot áraszt a hűvösebb konyhába.

Lucy Dillon: Fénysugár

Lucy Dillon regényét tavasszal olvastam. A Fénysugár egy új lapokra vágyó nőről szól, aki visszatér szülővárosába, ahol sokan ismerik és emlékeznek rá. A General Press kiadványában megismerkedhetünk Rudy-val, a kiskutyával is, ami sokat dobott az amúgy fantasztikus hangulatú regényen. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis megnyugtatásra vágyik.

Ruth Kelly: Szőllőskert Provence-ben

Ruth Kelly újdonságát csak most kezdtem el olvasni, de máris beszippantott. A bájos történet Ava-ról szól, akinek az állása vakvágány, a férje lelépett és egy hatalmas adósságot maga mögött hagyva távozott a feleségétől. Elhunyt nagypapája azonban egy egész szőlőskertet hagyott a lányra Provence-ben. A megnyugtató mű első pár lapja képes elkápráztatni bárkit, hiszen egy egyszerű, de mégis nagyszerű történetről van szó. Humoros, aranyos, kedves és nem utolsó sorban egy olyan írónő tollából származik, aki többek között a Daily Mail-ben és a Sunban jelentetett meg cikeket.

Ez a négy kötet mindegyike közel áll a szívemhez, hiszen idén olvastam őket, így frissen tudok róluk nyilatkozni. Bátran ajánlom az összeset, hiszen amellett, hogy remek írókról és történetekről van szó, az őszi időszakra igenis szükséges előre átgondolni az olvasmánylistánkat. Én biztosan újra kezeimbe veszem a Fénysugár alkotást, ugyanis bár csak pár hónap telt el azóta, hogy kivégeztem, Rudy már nagyon hiányzik.

Hozzászólások