Könyvek

Magyarul is érkezik a Kiki, a boszorkányfutár!

A Ciceró Kiadó a napokban jelentette be, hogy elhozza nekünk magyarul a nagysikerű Ghibli-filmet, a Kiki, a boszorkányfutárt inspiráló japán gyermekkönyvet!

Kadono Eiko alkotása ugyancsak a Kiki, a boszorkányfutár címet viseli. Főszereplőnk Kiki, egy tizenharmadik életévét éppen betöltött boszorkány. Márpedig a hagyományok szerint minden boszorkánynak egyedül kell töltenie egy évet, miután betöltötte ezt az életkort. Ő is nekikerekedik hát és egészen egy tengerparti kisvárosig, Korikóig jut, ahol megpróbál letelepedni, ám a helyiek bizalmát nem olyan könnyű elnyerni. Macskájával, Dzsidzsivel az oldalán fedezi fel a városkát, lel új barátokat a legváratlanabb helyeken és megtanulja, hogy a varázslat még a legfurcsább helyeken is előbukkanhat.

A kötet már elő is rendelhető a kiadó webshopjából, ráadásul a megjelenésre sem kell már sokat várnunk, ugyanis az ígéretek szerint még ebben a hónapban a kezünkben tarthatjuk ezt a könyvet!

Kadono Eiko: Kiki, a boszorkányfutár

ISMERD MEG A JAPÁN GYEREKKÖNVET, AMELY MIJAZAKI HAJAO RAJZFILMJÉT IHLETTE!
Kiki, a kis boszorkány sosem futamodik meg a kihívások elől. Amikor betölti tizenharmadik évét, a boszorkányhagyománynak megfelelően útra kel, hogy egy új városban telepedjen le egy évre. Amikor Kiki Koriko tengerparti városába ér, biztos benne, hogy szívesen fogadják majd, ám a helyiek bizalmát nehezebb elnyerni, mint képzelte. Hűséges és pimasz macskájával, Dzsidzsivel az oldalán Kiki új barátokra lel, és megtanulja, hogy a varázslat a leghétköznapibb helyeken is virágozni képes. Kadono Eiko elbűvölő gyerekkönyve, melyben a mágia és a mindennapi élet bája keveredik, most Mayer Ingrid fordításában először olvasható magyarul.
Kadono Eiko csaknem kétszáz mű szerzője. Számos elismeréssel tüntették ki, köztük a Hans Christian Andersen-díjjal, a Kiki, a boszorkányfutár pedig az IBBY kiemelt műveinek listájára is felkerült. Japánban, Kanagava prefektúrában él.

Hozzászólások