Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon márciusban

Kissé megkésve, de megérkezett a márciusi Könyvmolyhírek, amelyben ezúttal is a Könyvmolyképző lett a középpontban. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy még jó pár könyvkiadó van a sorban, úgyhogy kezdjünk is bele!

Könyvmolyképző kiadó felé a legutóbbi kérdés az volt, hogy tervezik-e kiadni a John Flanagan Vadonjáró Tanítványa sorozat további részeit, amire a kiadó igen pozitív választ adott. Bár a kötet nem várható idénre, ennek ellenére már dolgoznak rajta. Elle Kennedy könyvét, a The Risk-et (Briar U. sorozat második része) áttolták nyárra, mivel a fordító családi okok miatt nem tudta időben leadni a magyar szöveget. Viszont a sorozat maradék két részére is leszerződött már a Könyvmolyképző kiadó.

Érkezik továbbá Hellen Polland Rózsakert sorozatának a folytatása! A kis francia panzió harmadik része, ha a vírushelyzet nem szól közbe, nyárra várható. Szintén idei terv Jeaniene Frost Lángok kötelékében, amely már elérhető is a molyon.

Jeaniene Frost Cat és Bones sorozat utolsó részére, az Up From the Grave-re már megvan a szerződése a kiadónak, míg az Éjszaka hercege még idei terv. C. S. Pacat regénye, A rab hercege is folyamatban van, a borító azonban még nincs kész, így dátumot nem tudott mondani a Könyvmolyképző. Akárcsak a Jeremy Poldark könyvre. A Poldark család harmadik részén ugyanis már dolgoznak, illetve azt írták, a negyediket is szeretnék majd kiadni. Továbbá jól haladnak a munkálatok Brigid Kemmerer Elemental sorozatának negyedik részével, a Secret várhatóan nyáron vagy ősszel érkezik. Szintén ősszel – vagy karácsonyra – érkezik Rupi Kaur Home body című regénye is.

Rick Riordan Magnus Chase sorozatáról is szó esett. A kiadó azonban szeretne sorban haladni, így először az Apollo-t fejezik be, ami azt jelenti, hogy várhatóan idén még megjelentetni a második és a harmadik kötetet, majd ezek után érkezik a Magnus Chase.

Jennifer L. Armentroutban nem lesz hiány idén! A Komor elemek 3. része még az év első felében várható, az Originek 2. része pedig ősszel. Ami az írónő köteteit illeti, Jennifer L. Armentrout – Megveszekedett című könyve, a terv szerint a Passionflixes premier környékén lehetséges, mi több, a From Blood and Ash sorozat első három részére is szerződött már a kiadó! Az első rész talán már karácsonykor elérhető lesz.

Colleen Hoover kötetek utánnyomása is érdekelt benneteket. 2021 első felére a Verity, a Soha de soha 1. és 3. része szerepel a terveik között, ugyanakkor a Slammedről egyelőre még nem született döntés. Sarah J. Maasról viszont igen! A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara és a The Assassin’s Blade – Az orgyilkos pengéje és más történetek című könyvek az idei év első felében várhatóak, míg a A Court of Silver Flames karácsonyi terv! Ebbe a témába illik L. M. Montgomery Anne sorozata, viszont az alacsony eladási számok miatt ezt továbbra sem tervezik újranyomni.

Szomorú hír viszont, hogy P. Dangelico Sledgehammer-e, a Hard To Love sorozat második részére még nincsen a kiadónak szerződése, illetve Catana Chetwynd Snug című könyve sajnos idénre nem várható. A Marissa Meyer Winter című kötete is nagy eséllyel csak jövőre.

Ahogyan az előző részben is, itt is voltak olyan kérdések, amikre a molytagok válaszoltak egymásnak. Ilyen volt például a Pagony kiadónál megjelenő Rumini sorozat 4-5. része, a Galléros Fecó naplója és a Rumini Datolyaparton című kötetek új, illusztrációs kiadásaival kapcsolatos kérdések. Egy kedves tag azzal az információval szolgált, hogy a Galléros Fecó naplója idén júliusban érkezik.

Az Alexandra Kiadótól érdeklődtek Donato Carrisi regénysorozata után. A Démoni suttogás azonban már egy másik kiadónál van, ahogyan azt egy molytag megosztotta. Szintén molytag válaszolt a Mary Berry vendégváró fogásai c. szakácskönyv kapcsán is, elvileg az év első felében várható.

A Twister Media gondozásában jelent meg a Jók és rosszak iskolája. Arra a kérdésre, hogy az 5. rész megjelenése esedékes lesz-e áprilisban egy molytagnak azt a választ adták – mint megtudtuk tőle –, hogy őszre tolódik a kiadás.

A Ciceró Kiadó Franck Márton, Az áldozat című könyv újra nyomásáról nyilatkozott. Pontos dátumot nem adtak, azt viszont elárulták, hogy érkezni fog, így érdemes előrendelni.

A Tahereh Mafi sorozatának az 5. és 6. része kapcsán a GABO kiadó azt írta, hogy a járványhelyzet miatt a sorozatokról nem tudnak mit mondani, ugyanis ezek háttérbe kerültek. Újra megkérdezték Julia Quinn A Rokersby-család harmadik részének az újranyomását is, ahogy azt már a múltkor is írtuk, érkezni fog!

Végre érkezett kérdés a Galaktikának is! Az Eymerich-ciklus érdekelte a kérdezőt, ugyanis a negyedik kötet után nem érkezett több könyv. A kiadó azt a választ adta, hogy idén biztosan nem fog érkezni, de jövő évben lehetséges.

A Tessloff és Babilon kiadónál fog megjelenni 2021 szeptemberében a Mágikus állatok iskolájának következő része, a Vad erdőben.

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon januárban

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?