Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon januárban

Nagy sikernek örvendő sorozatunk folytatódik! Habár tavaly csak pár alkalommal gyűjtöttük össze a Moly.hu érdeklődnék rovatban feltett kérdéseiteket és az azokra kapott válaszokat, mégis hatalmas érdeklődés övezte, ezért íme az idei év első összegzése!

Ahogyan már megszokhattuk, most is a Könyvmolyképző érdekelte a leginkább az olvasókat, de azért szerencsére akadt még pár olyan kiadó, aki szívesen válaszolt a könyvekkel kapcsolatos témákra. Érdemes végigolvasni, mert nemcsak friss megjelenések, hanem utánnyomás is érdekelt egy-két embert!

Érkezik a Delta Vision-höz R. A. Salvatore Coven című sorozata! Az első rész, amely a Child Of A Mad God címet viseli, már a szerkesztőnél és a kiadó ígérete szerint az egyik online rendezvényre már meg is fog jelenni, míg a folytatása az év második felében várható. A harmadik sajnos csak 2022-ben.

Hatalmas hír viszont, hogy az év második felében az Agave Könyvek is érkezik a népszerű Mákháború trilógia befejező kötetével! Akárcsak a Sárkányok kórusa trilógia befejező része, amely év végére várható.

A Vinton kiadó idén két részt is meg fog jelentetni  Lorraine Heath Botrány és szenvedély című sorozatából. Az egyik februárra, míg a másik augusztusban érkezik.

A Fumax Kiadóhoz is volt kérdés.  Joe Hill Kulcs a zárját képregény 2. és 3. részéről érdeklődtetek, hogy lesz-e utánnyomás, de egyenlőre még kaphatóak a kötetek.

Az Alexandra Kiadónál pedig Daniel Keyes köteteiről érdeklődtetek, Az ötödik Sally és a Virágot Algernonnak egy olvasónak adott válaszban azt írták a moly.hu-n, hogy nem terveznek utánnyomást.

A GABO felé is az utánnyomás volt az elsődleges kérdés. A Bridgerton család népszerűségének köszönhetően kapkodnak Julia Quinn kötetei után és erősen fogyóban vannak, a kérdés azonban most a Julia Quinn: És boldogan éltekre voltatok kíváncsiak, mégpedig a filmes borítóra. a GABO azonban nem tervezi a kiegészítő kötet újbóli kiadását. Viszont a sorozat első részétől a nyolcadikig mind ki fog jönni új külsővel! Február elsején jön a második rész, míg február második hetében a harmadik, a többire pedig egyenlőre nincsen dátum. Ken Follett: A katedrális című regénye pedig újra rendelhető lesz, várhatóan februárban.

Az idei tervez között viszont nincsen Tom Rob Smith A 44. gyermek sorozat folytatása.

Susan Elizabeth Phillips könyveire is volt érdeklődés. A First Star I See Tonight-ot például a Kalliopé Kiadó jelenteti meg hamarosan.

Érdekes hír például az is, hogy a 21. Század Kiadó májusra tervezi megjelentetni Stacey Halls csodaszép borítóval rendelkező The Foundling című regényét, amely magyarul A lelenc címet viseli.

A General Press Kiadónál viszont szomorú hír, hogy nem tervezik folytatni Eloisa James Tündérmesék sorozatát.

Az Animus kiadó is remek hírrel érkezett, idén érkezik a Titkok kamrája élfestett kiadása, ismét fekete borítóval!

A Könyvmolyképző kiadóhoz most is sok kérdésetek volt a moly.hu-n. Cassandra Clare és Joshua Lewis: The Shadowhunters’ Codex című könyvével kapcsolatban például a kiadó megerősítette, hogy az ilyesfajta kiegészítő könyvek nem szerepelnek a terveik között, ettől függetlenül a regények igen. Az viszont biztos, hogy Kresley Cole: A tél halottai és C. S. Pacat: A rab herceg megjelenik 2021 első felében.

Colleen Houck-tól A tigris álma elég régóta  húzódik, viszont pár nappal ezelőtt válaszoltak a moly.hu felületén, hogy idén már nagyon szeretnék végre kiadni. Szintén hatalmas hír, hogy érkezik a J. M. Darhower: Sempre – Mindörökké folytatása! Egyenlőre a Könyvmolyképző csak annyit írt, hogy az év vége felé terveznek vele, de a lényeg, hogy  már ott csücsül a fordítónál. Leigh Bardugo regényének, a Hat varjú második részének elkészült a fordítása, így várhatóan az idén már megjelenik.

Szintén szomorú hír, hogy nem terveznek további Outlander részeket kiadni az idei évben. Az új kötet első fele 2022 tavaszán, míg a második fele 2022 őszén várható, azonban ezeket is befolyásolja a vírushelyzet.

Jay Kristoff: Nevernight – Öröknappal című kötetének rendelhetőségéről pedig még nem érkezett hír. Helen Pollard Rózsakert című trilógiájának befejező részéről annyit már tudni, hogy szerződött a kiadó, viszont a megjelenéséről szintén nincs információ.

Utánnyomásról is érdeklődtetek a pöttyös könyveknél, Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara például elég népszerű, azonban erről még nem született döntés. Akárcsak az Árnyvadász Akadémia könyveiről, ugyanis  ezek is hiányos részek már.

Lisa De Jong regényének, az Amikor esik…  folytatása pedig továbbra sem szerepel a kiadó tervei között mondván, hogy az első kötet egy lezárt történet. Szintén nem várható folytatása Victoria Twead regényének, a Két vén bolond otthonra találnak.

Egyenlőre továbbra sincs hír Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatának utolsó kötetéről. Sajnos ezzel a kötettel az a baj, hogy a 6. rész még csak 1000 körüli vásárlásnál tart, a kiadóvezető pedig azt írta, 2000 körüli fogyásnál fontolja meg a befejező részt.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?