Kedvenc Instagram-oldalaink – Stílusos könyvkiadók

Elérkezett az idő, hogy folytassuk a Kedvenc Instagram-oldalaink sorozatunkat! Nem is olyan régen mutattunk be nektek néhányat azon igen kedvelt Bookstagrammer közül, akiket szerintünk érdemes követni, most pedig a könyves témánál maradva azon könyvkiadókat válogattuk össze, akik csodaszép, hangulatos profilt hoztak létre az olvasni vágyók számára.

@alexandra_kiado

Elsőként az Alexandra Kiadó oldalát ajánljuk a figyelmetekbe. A kiadó már egy jó ideje nagyon figyel a képei minőségére, igényes és alapos munkát végez a beállításaival. Habár már régóta követem az oldalukat, mégis 2019 májusában figyeltem fel rájuk, mikor elkezdtek egy szép, egységes feed-et alkotni a fehér háttérrel. Ezt váltotta fel a hangulatos virágos háttér, ám egy idő után ezt is abbahagyták. Ettől függetlenül megmaradt a képek jó és hangulatos minősége, továbbra is nagyszerű fotókkal lepik meg olvasóikat, amivel garantáltan meghozzák a kedvet a termékek beszerzéséhez.

@naphegy_kiado

Bár a Naphegy Kiadó a fiatalabb korosztály számára nembiztos, hogy annyira ismerős, a kisgyermekes családok biztosan hallottak róla. A kiadó gyermekkönyvek terén ismert, mesekönyveiket pedig egységes, elképesztően édes fotókkal népszerűsítik. Mennyire aranyosak már ezek a fotók, nem?

@europa_konyvkiado

Az Európa Könyvkiadónak nincs semmiféle tematikája egy dolgot leszámítva. Előszeretettel osztják meg olvasóik fotóit, amitől igazán hangulatossá teszik saját profiljukat, hiszen az emberek így kapnak egyfajta visszacsatolást a kiadótól. Bár az utóbbi pár alkalommal elmaradtak az olvasói képek, ettől függetlenül remélem, hogy nem hagynak fel ezzel a jó szokásukkal!

@edesviz_kiado

Az Édesvíz Kiadó különlegessége, hogy nem a már kézben lévő könyveket mutatják be, hanem azokról készítenek digitális ajánlót az oldalukra. Az idézetek és a szerkesztett képek ettől függetlenül egységesen és igen harmonikusan mutatnak a profilon, ami kétségtelenül szép küllemet kölcsönöznek neki.

@21szazadkiado

Nagy kedvenceim közé tartozik a 21. Század Kiadó, akinek a profilja szintén tele van jó pár fantasztikus képpel. Itt aztán akad mindenféle stílusú könyv, de ha csak erre a lentebbi képre tekintetek láthatjátok, hogy van itt igényesség bőven! Kifejezetten tetszik, hogy próbálnak olyan kiegészítőket választani a fotókhoz, ami valamilyen szinten kapcsolódik a könyvhöz, még ha az olyan extrém dolgokat is takar, mint például egy kés vagy egy ormótlan bakancs.

@generalpresskiado

Végezetül pedig íme a General Press Kiadó profilja, ami talán a legcsodálatosabb az összes közül. A kiadó alapszíne a fehér, a hangulatos kiegészítőkkel pedig gyönyörűen és látványosan emelik ki a könyveket. A legkreatívabbnak mégis azokat a képeket mondanám, melyeken a még kiadatlan könyvek borítóterveit mutatják be hol önmagukban, hol pedig a már meglévő kötetekkel együtt, ezzel is fokozva az olvasók várakozását a megjelenésig.

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor ne habozz elolvasni az előző részeket sem és írd meg nekünk, milyen témában olvasnád a következő bejegyzésünket a sorozatból!

Kedvenc Instagram-oldalaink – Verses profilok

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?