Média

Kedvenc Instagram-oldalaink – Magyar bookstagrammerek 1. rész

Manapság már kis hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Bookstagram, azaz az Instagram azon formája, mikor emberek gyönyörű és sokszor nagyon ötletes fotókat osztanak meg aktuális olvasmányaikról vagy friss beszerzéseikről.

Ez nemcsak azért jó dolog, mert gyönyörködni lehet a szebbél-szebb képekben 0-24-ben, hanem azért is, mert kialakít egy nagyon jó és összetartó közösséget. Egy olyan hobbi, amihez nem kell kimozdulni otthonról és nem kellenek drága kiegészítők. Az ember az otthonában megtalálható dolgokból is össze tud hozni nagyon ötletes és kreatív fotókat, ha egy kicsit használja a fantáziáját. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül bemutatunk pár magyar Bokkstagrammert, akik napról-napra szemet gyönyörködtető fotóikkal megörvendeztetik könyvmolylelkünket.

@fannislibrary

Az egyik legkreatívabb hazai Bookstagrammer, akinek első bejegyzése 2018 márciusában került fel az Instagramra. Aki könyves képek között szeret nézelődni, szinte biztos, hogy találkozott már a nevével. Indulásának két éve óta közel kétszáz kép ékesíti a feed-jét. Előszeretettel használ különféle effekteket, ezzel téve különlegessé bejegyzéseit. Ezek mellett sokszor láthatunk még nála mindenféle égősorokat és Funko POP figurákat is.

@booktasticboglinc

Ha valaki egy szemet gyönyörködtetően egységes színvilágú feed-et szeretne látni, annak mindenképpen ajánljuk booktasticboglinc Instagram oldalát. Az ő első bejegyzése szintén 2018 elején került fel és azóta is töretlen lelkesedés és kimeríthetetlen kreativitás jellemzi a munkáit. Előszeretettel használ mindenféle a lakásban, kertben fellelhető dolgot, így a szinte már megszokottnak számító virágok és mécsesek mellett ékesítette már képeit játékkonzol vagy éppen írógép is.

@just_do_it_szandii

Szandi 2016-ban indította el Instagramját, ami azért is különleges ebben a felsorolásban, mert nem kifejezetten könyves insta-ként indult. Kezdetben mindenféle természetfotókat és hétköznapi képeket láthattunk rajta, de néha már elő-előbukkant egy könyvespolcrészlet, esetleg egy konkrét könyv. Több könyves tartalmat 2017-től kezdőden láthattunk, azóta pedig szinte folyamatosan kapjuk a jobbnál-jobb képeket néha egy kutyussal megspékelve és habár nem mindenhol egységes a fedd-je, ennek ellenére mégis megéri benézni hozzá, mert nagyon kreatív megoldásokkal találkozhatunk nála!

@dsheavenofbooks

Dorka 2018 óta aktív tagja a magyar Instagram közösségnek és indulása óta ő is rengeteg gyönyörű képpel örvendeztetett már meg minket. Nagyon szeret mindenféle természetben megtalálható kiegészítőt használni legyenek azok virágok, tobozok vagy éppen szárított gyümölcsök. Jellemző még a képeire, hogy rengeteg apró részletből állnak, tehát az aktuális könyvön kívül sokszor még legalább hat-hét elem feltűnik rajtuk, valahogy mégsem lesz soha túl zsúfolt az összhatás, mindig passzol minden mindenhez.

Ti követitek valamelyikőjüket? Esetleg szeretnétek, hogy legyen ennek az összeállításnak folytatása? Ha igen, írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások