Kedvenc Instagram-oldalaink – Magyar bookstagrammerek 1. rész

Manapság már kis hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Bookstagram, azaz az Instagram azon formája, mikor emberek gyönyörű és sokszor nagyon ötletes fotókat osztanak meg aktuális olvasmányaikról vagy friss beszerzéseikről.

Ez nemcsak azért jó dolog, mert gyönyörködni lehet a szebbél-szebb képekben 0-24-ben, hanem azért is, mert kialakít egy nagyon jó és összetartó közösséget. Egy olyan hobbi, amihez nem kell kimozdulni otthonról és nem kellenek drága kiegészítők. Az ember az otthonában megtalálható dolgokból is össze tud hozni nagyon ötletes és kreatív fotókat, ha egy kicsit használja a fantáziáját. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül bemutatunk pár magyar Bokkstagrammert, akik napról-napra szemet gyönyörködtető fotóikkal megörvendeztetik könyvmolylelkünket.

@fannislibrary

Az egyik legkreatívabb hazai Bookstagrammer, akinek első bejegyzése 2018 márciusában került fel az Instagramra. Aki könyves képek között szeret nézelődni, szinte biztos, hogy találkozott már a nevével. Indulásának két éve óta közel kétszáz kép ékesíti a feed-jét. Előszeretettel használ különféle effekteket, ezzel téve különlegessé bejegyzéseit. Ezek mellett sokszor láthatunk még nála mindenféle égősorokat és Funko POP figurákat is.

@booktasticboglinc

View this post on Instagram

Te mit mondanál el a kedvenc íródnak, ha találkozhatnál vele?⁣ ⁣ Én J. K. Rowlingnak mondanám el, hogy hálás vagyok neki, amiért nem adta fel akkor sem, amikor a sokadik kiadó utasította vissza Harry Potter történetével. Hogy bátor és kitartó hozzáállása példaértékű számomra, s arra ösztönöz, sose adjam fel!⁣ ⁣ Hogy köszönöm neki ezt a remek mesét, ami megszerettette velem az olvasást, s aminek hála mára már több száz különböző világban járhattam.⁣ ⁣ Hogy nélküle ma biztosan nem az lennék, aki lehetek, és nélküle biztosan sokkal magányosabb lett volna a tinédzser korom. Neki köszönhetően barátokra leltem, akik akkor is tartották bennem a lelket, amikor az iskolában nevetség tárgya voltam, hogy a "pápaszemes varázsló" történetét bújom, sőt, hogy egyáltalán olvasok.⁣ ⁣ Hogy azt mondhatom, rengeteg mindenre megtanított, s azt is, hogy nélküle ez az oldal nagy valószínűséggel nem létezne.⁣ ⁣ Hogy a Potter univerzum számomra nem csak valami, amiért rajongom, hanem egy komplett életérzés.⁣ ⁣ Ha tehetném, mindezt, s megannyi mást mondanék még neki. Vagy szimplán csak megölelném, belesűrítve minden szeretetem, ami talán mindezt kifejezhetné.⁣ ⁣ S mivel képes voltam több példányban is beszerezni a műveit – mert gyenge az akaraterőm, hogy ellenálljak nekik -, így hagy tisztelegjek mindezek előtt néhány kedvenc, Jim Kay féle illusztrációmmal. (Ha oldalra lapoztok, több képet is találtok. ^^)⁣ ⁣ Soha nem fogom megbánni, hogy beruháztam az illusztrált verziókra is, és örömmel forgatom őket újra és újra, remélhetőleg még vagy száz évig. ;P⁣ ⁣ ⁣ Ti beszereztétek már az illusztrált köteteket, vagy tervezitek? Felvillanyoz bármilyen kedvencetekből a speciális, gyűjtői kiadás, vagy megelégszetek az alapdarabokkal?⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #jimkay #potterhead #jkrowling #gobletoffire #newtscamander #fantasticbeasts #magicalcreatures #harrypottercollection #harrypotterillustrated #hogwartsismyhome #harrypotter #pottergram #iambooktastic #bookstagram #csendéletkép #mybookfeatures #creativebookstagram #bookflatlay #booksaremagic #booklife #booksofinstagram #bookhoarder #bookdragon #bibliophile #olvasnijó #mutimitolvasol #bookaddict

A post shared by ʙᴏɢɪ ⋆ ᴛʜᴇ ʙᴏᴏᴋᴛᴀsᴛɪᴄ (@booktasticboglinc) on

Ha valaki egy szemet gyönyörködtetően egységes színvilágú feed-et szeretne látni, annak mindenképpen ajánljuk booktasticboglinc Instagram oldalát. Az ő első bejegyzése szintén 2018 elején került fel és azóta is töretlen lelkesedés és kimeríthetetlen kreativitás jellemzi a munkáit. Előszeretettel használ mindenféle a lakásban, kertben fellelhető dolgot, így a szinte már megszokottnak számító virágok és mécsesek mellett ékesítette már képeit játékkonzol vagy éppen írógép is.

@just_do_it_szandii

View this post on Instagram

Sziasztok!💞 Gondoltam, megcsinálom a #2018könyveslegjei tag-et, amit a @cover_maniacs Youtube-csatornán láttam, mindenképpen nézzetek be hozzájuk, szuper videóik, és instás képeik vannak!😊 1. Legjobb fantasy Emlékek Jordan számára ~ Mindenkinek ajánlom🤗 2. Legjobb urban fantasy Alkonyat ~ Nagyon tetszett😄 #TeamEdward 3. Legjobb high fantasy ACOMAF ~ Nincs mit hozzáfűzni😂 4. Legjobb disztópia Kresley Cole – Méreghercegnő ~ Imádtam, a második résszel együtt nagyjából egy nap alatt elolvastam 5. Legjobb romantikus Méreghercegnő ~ Szintééén😋 6. Legjobb sci-fi Debra Driza – Mila trilógia ~ Hogy én ezt mennyire imádtam! 7. Legjobb young adult Lizzy Charles – Zűröstül-bőröstül ~ De szeretteeeeem 8. Legjobb new adult NA-t nem olvastam, de majd idén!😂😂 9. Legnagyobb csalódás Hauntley Fitzpatrick – Életem a szomszédban ~ Jobbra számítottam:c 10. Legnagyobb meglepetés CoHo & Tarryn Fisher – Never never 1 ~ Abszolút kicsi elvárásokkal indultam neki, ehhez képest nagyon szerettem 11. Legjobb történet/plot Debra Driza – Mila trilógia 12. Legrosszabb könyv A Sötét elmék harmadik része, a Sötét hajnal. Nagyon izgatottan kezdtem olvasni, de jópár napos próbálkozás ellenére sem fogott meg, amit szívből sajnálok:c 13. Legjobb plottwist Debra Driza – Renegát. Úristen, mi volt az a szörnyűség a végén?! 14. Leggonoszabb halál Nem volt ilyen, hála Istennek! 15. Legjobb főszereplő Valójában még nem fejeztem be, de 2018-ban kezdtem a Széthullott birodalom trilógiát, és azt kell mondjam, engem Jorg már az első három oldalon magába bolondított. Hogy én mennyire imádom ezt a karaktert! 16. Legjobb főgonosz Halál a Végtelen lovagból(Bár inkább az első részben viseli a "főgonosz" címet) 17.  Legjobb világfelépítés ACOMAF, ismét😊 18. Legjobb sidekick Matthew a Méreghercegnőből…Egyszerűen elképesztő a gyerek!😆😆 19. Legviccesebb könyv Kerstin Gier – Silber ~ Nagyon jó volt😂 20. Legjobb különleges tárgy A Silber-ajtók!😻😻 +1 Legjobb borító Aristotle és Dante a világmindeség titkainak nyomában ~ És a történet se kutya😻 A kihívottak a képen vannak😚😚💞 #♠️ #árnyékéscsont #shadowandbone #LeighBardugo #könyvmolyképző #konyvmolykepzo @konyvmolykepzo #vöröspöttyös #readingissexy

A post shared by Bookworm""Wildlife (@just_do_it_szandii) on

Szandi 2016-ban indította el Instagramját, ami azért is különleges ebben a felsorolásban, mert nem kifejezetten könyves insta-ként indult. Kezdetben mindenféle természetfotókat és hétköznapi képeket láthattunk rajta, de néha már elő-előbukkant egy könyvespolcrészlet, esetleg egy konkrét könyv. Több könyves tartalmat 2017-től kezdőden láthattunk, azóta pedig szinte folyamatosan kapjuk a jobbnál-jobb képeket néha egy kutyussal megspékelve és habár nem mindenhol egységes a fedd-je, ennek ellenére mégis megéri benézni hozzá, mert nagyon kreatív megoldásokkal találkozhatunk nála!

@dsheavenofbooks

Dorka 2018 óta aktív tagja a magyar Instagram közösségnek és indulása óta ő is rengeteg gyönyörű képpel örvendeztetett már meg minket. Nagyon szeret mindenféle természetben megtalálható kiegészítőt használni legyenek azok virágok, tobozok vagy éppen szárított gyümölcsök. Jellemző még a képeire, hogy rengeteg apró részletből állnak, tehát az aktuális könyvön kívül sokszor még legalább hat-hét elem feltűnik rajtuk, valahogy mégsem lesz soha túl zsúfolt az összhatás, mindig passzol minden mindenhez.

Ti követitek valamelyikőjüket? Esetleg szeretnétek, hogy legyen ennek az összeállításnak folytatása? Ha igen, írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások