Kedvenc Instagram-oldalaink – Verses profilok

Az Instagram egyre népszerűbb, és egyre szofisztikáltabb felület, amelyen számtalan módon ki tudjuk fejezni magunkat. Megoszthatjuk hétköznapjaink legjobb pillanatait, de a kreatív oldalunkat is megmutathatjuk, hiszen remek hely a rajzaink, fotóink közzétételére. Az utóbbi időben azonban az új generációk költői is megtalálták maguknak az Instagramot, rövid verseiket, idézeteiket látványos dizájnelemekkel gazdagítva azért dolgozznak, hogy gondolataikat, vagy magát az irodalmat mindenki számára népszerűvé tegyék. Összegyűjtöttem néhány kedvenc irodalmi témájú Instagram-oldalt, ahová mindenképpen érdemes benézni.

 A lélek tintája

Ez az oldal azóta az egyik nagy kedvencem, amióta rátaláltam. A szerző saját rövid verseit, gondolatait osztja meg, amelyek egyszerűen nagyszerűek, olykor elgondolkodtatnak, olykor pedig egyszerűen csak gyönyörködtetnek.

Költér

A Költér nevű oldalon ismert írók verseit olvashatjuk új köntösben. A Költér grafikai játék a szavakkal, ráadásképpen januártól minden hónapban versvideót is megtekinthetünk akár a @koelter Instagram oldalán, akár a YouTube-on.

JÁRDA_SZEGÉLY

Ezen az oldalon amellett, hogy a szerző angolul, és magyarul is megosztja saját verseit, hihetetlenül szép illusztrációkat találni, így azok számára is élvezetes lehet a @jarda_szegely, akik a verseket kevésbé kedvelik.

https://www.instagram.com/p/BuqQ1ZSAYnU/

UTCAVERS

Az @utcavers a Fedél Nélkül költőinek Instagram-oldala, ahol számos kiváló hajléktalan szerző műveinek részleteit olvashatjuk. Az irodalom és a költészet mindenkié, és szerencsére egyre több lehetőség akad a hajléktalan művészek számára is a bemutatkozásra. Az Instagram remek eszköz mind a szerzők, mind a Fedél Nélkül népszerűsítésére, ami egy új élet apró reménycsíráját adhatja egy nehézsorsú irodalmár számára.

z.e.n.blog

Ez az egyik legszebb irodalmi Instagram-oldal, amit követek. Már maguk a versek, haikuk is lenyűgöző tartalommal bírnak, azonban teljes kontextusba csak akkor kerülnek, ha az egész oldalt egyszerre nézed. A letisztult minimalizmus, a keleti művészetek és a kortárs fotográfia egyszerre találkoznak, és hihetetlen összhangban vannak. Érdemes tehát az egész feedet együtt nézni!

Mik a ti kedvenceitek?

 

 

Hozzászólások