Könyvek

Karen Swan – Éjfélkor a hóban

Karen Swan Éjfélkor a hóban egy olyan világot nyitott meg előttem, amivel bár korábban már többször találkoztam, sokszor hiányolom az aktuális regényeimben. A titkokkal teli kötetben megvolt minden, amire egy hűvös nap szükségünk lehet. Utazás, hó, az osztrák Alpok, szerelem, és megannyi kérdés, hogy vajon mit titkol Kit Foley.

Éjfélkor a hóban: a botrányokról ismert főhős

A történet egy titkot rejt magában, ami képes mindent megváltoztatni. Clover Phillips egy híres rendező, aki most jár a karrierje csúcsán. Ekkor találkozik Kit Foley-val, aki nemcsak snowboardban jeleskedik, de kiváló szörfös is. Bár több versenyt megnyert már, sokkal inkább a botrányaival került a középpontba. A sportoló korábban egy balesetben volt érintett, amely teljes mértékben tönkretette egy riválisának a pályafutását. De vajon tényleg ő volt a hibás? Ő tehet mindenről? Csak azért, hogy jobb helyezéseket érjen el? A férfi sosem beszélt arról, hogy mi történt akkor, miért jutott el oda, ahova.

A nő viszont úgy dönt, kideríti, hogy mi az igazság, ezért elutazik az osztrák Alpokba egy meseszép helyszínére, Zell am See-Kaprun-ba, ahol minden csupa hó. Itt szembesíteni akarja a férfi a kérdéseivel, de ő azonnal elutasítja őt. Clover viszont nem hagyja annyiban, tovább ás, ráadásul, ha mindez nem lenne elég, akkor el is kezd vonzódni Kithez. A világgal ellentétben ő úgy gondolja, hogy a férfi nem mondott el mindent arról a balesetről.

Felesleges részletek?

A történet nem túl rövid, így sokszor volt olyan érzésem, hogy néhány oldal, esetleg fejezet nem tartozik bele. A súlyos kimenetelű sportbaleset részletes körülményeit bemutató sztori a dolgok miértjére keresi a választ. Azt nem mondhatom, hogy nem volt izgalmas, de pár oldal valóban felesleges volt bele. Szerencsére a romantika jelentős szerepet kapott benne, így összességében nagyon élvezhető volt, de ebben közrejátszott a karakterek szerethetősége és a helyszín is.

Clover arra tette fel az életét, hogy dokumentumfilmeket készítsen, kiderítse az igazságot olyanokról, akikben a világ már nem hisz. Az alkotásai díjnyertesek, így most újból az izgalmat keresi. Most viszont abba a hibába esett, hogy túlzottan belevonta magát érzelmileg a dolgokba. Ez volt az a pont, ahol magába szippantott. Én is túlzottan olyan vagyok, aki nem tudja magát elhatárolni másoktól, a történtektől, így sokszor letaglóznak az események, a beszélgetések.

Kit már más tészta, hiszen a baleset után irányt váltott, egy érzelmek nélküli bajnoknak tetteti magát, akit kizárólag a győzelem hajt. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy ez csak a látszat, a rosszfiú nem is annyira rossz, mint azt elő akarja adni. A legjobb az egészben, hogy Karen Swan az Éjfélkor a hóban című regényében nagyon szépen szőtte a szálakat, így bár kiszámítható volt a történet, biztosan emlékezetes marad számomra.

A jellemek harca

Talán itt jöhet képbe, hogy ez a két karakter mégis hogyan jön ki egymással. A válasz nagyon egyszerű: sehogy. Kit és Clover erőteljes jellemük miatt sok érdekes és humoros jelenetet adott a számunkra. Az írónő azonban figyelt arra, hogy a sztori ne legyen túl csöpögős és romantikus, hiszen rengeteg volt benne a rejtély, a titok, a hó, valamint a sport. Aki szereti a havas tájakat, szokott síelni, esetleg járt is már az osztrák Alpokban, annak kötelező elolvasni az Éjfélkor a hóban című alkotást a 21. század kiadó jóvoltából.

Sarah Pearse – A pihenőhely

Hozzászólások