Könyvek

J. K. Smith – Káosz ​a köbön

J. K. Smith regénye tipikusan az a könyv volt, aminél fogtam a fejem, hogy mégis mi a francért nem olvastam korábban? Az Álomgyár Kiadó jóvoltából szerencsém volt elolvasni eme zseniális írónő legújabb kötetét, a Káosz a köbönt, ami olyan szinten magával ragadott, hogy évek óta először, hangosan felnevettem a buszon, aztán vörös arcal körülnézve somolyogtam tovább olvasás közben.

A történet szerint Andi Kanadában él férjével Tommal, a Walker-farmon. A munkás férfival a házassága épp romló félben van, ugyanis Andi gyermeket szeretne, valamiért azonban mégsem akar összejönni, Tom pedig minden kötelezettség alól felmenti magát. Kivizsgálásra nem akar menni, mondván ő biztosan termékeny, párterápiáról pedig még csak hallani sem akar. A feszültség nő közöttük és Andi úgy érzi a házasságuk lassan zátonyra fut.

Paul, a legidősebb Walker fivér, sikeres ügyvédként éli mindennapjait. Az élete csodás, gyönyörű házban él és modell kinézetű lányokat cipel haza magának éjszakánként. Hamarosan viszont kiderül, hogy fel akarja adni korábbi életvitelét és meg akar állapodni. Kiszemeltje pedig nem más mint a magyar származású Andi, öccse feleségének legjobb barátnője. Vajon sikerül neki megszerezni a házasságban élő Andit? Tényleg olyan csodás az élete, mint amilyennek tűnik? Andi viszonozza a vonzalmat az amúgy igen jóképű, ámde nőcsábász férfi iránt, akinek a legrövidebb hódítási ideje alig volt fél perc?

Lehet, hogy ez így első hallásra nem tűnik túl érdekes sztorinak, csupán csak egy átlagos romantikus regénynek, de mégis azt kell mondanom, hogy nagyon jó volt! J. K. Smith Andi személyében egy igazán nagyszájú, őszinte és szókimondó személyiséget teremtett a karakterének, akinek őszinte vágyai voltak, teljesen reális elvárásokkal. Egy felnőtt nő, aki már abban a korban van, hogy gyermeket akar és tenni is szeretne érte. Különösen az tetszett benne, hogy egy valós személyt teremtett, egy olyan nőt, aki nem tökéletes. Nem sovány, nincs bomba alakja, mer csúnyán beszélni és enni, ami sajnos egyre ritkább ez a regényekben, alig találkozni ilyen főhősökkel. Andi olyan főszereplő lett, akibe teljes mértékig bele tudtam képzelni magam és ez nagyon tetszett.

Az egyetlen problémám csupán csak az volt, hogy a történet Kanadában játszódik, így a könyvben egyszerre beszélnek magyarul angolul és magyarul magyarul. Tehát magyarul írják le az angol párbeszédet és a magyart is, így az elején nehéz volt megszokni, hogy tulajdonképpen a regény egyszerre beszél két nyelven.

De ami miatt igazán tetszett, hogy tele volt humorral, romantikával és igen, még szívszorító jelenetekkel is. A karaktereknek olyan dolgokon kell átesniük, amiket senki se kívánna a szeretteinek, és az írónő még azt is megoldotta, hogy azért kerüljön egy kis mosoly a szánk szélére, holott végig drukkoltunk és szorítottunk a szereplőknek, hogy minden rendben menjen.

A regényt bárkinek merem ajánlani, kortól, nemtől függetlenül, hiszen a szerelemről, a romantikáról és a küzdeni akarásról szól. Arról, hogy az ember mindig elérheti azt, amit igazán akar. Imádtam a humorát, a bujaságát, az egész történetet! Imádtam, hogy nem volt tökéletes és én mégis annak éreztem, hála a sok poénnak és a tökéletlen főszereplőnek. Lehet, hogy most túl ömlengősnek tűnhet ez a cikk, de még mindig a könyv hatása alatt állok és olyan felüdülés volt ez a sok thriller, krimi, sci-fi kötet, na meg a vizsgák után, hogy két nap alatt felfaltam. Teljesen kikapcsolt és boldoggá tett.

A Káosz a köbön az írónő harmadik könyve, a Szerelem ​hirdetésre foglalkozik Kori történetével, az Ismert ismeretlen pedig Líviáéval. Ennek ellenére (nagy szerencsére) a három kötet nem egy sorozat része, külön-külön is teljes mértékben olvashatóak, bár engem azért ez a sztori rávett arra, hogy mindenképpen szerezzem be a két említett részt is. Molyon már fel is vettem őket a kívánságlistámra!

A recenziós példányért köszönet az Álomgyár Kiadónak!

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?