Könyvek

Izgalmas weird fiction regény érkezik az Agave Könyveknél!

A gótikus horror kedvelői izgatottan várhatják a hónap végét, ugyanis – bár egy kis csúszással – október 31-én jelenik meg Kleinheincz Csilla fordításában Hiron Ennes regénye, a Pióca!

Összetett érzelmi állapotokat közvetítő és rendkívül újító jellegű könyv, tele tekergő iszonyattal. Azoknak a horror-fanatikusoknak ajánljuk, akik valami nagyon újra vágynak.
– Publishers Weekly

Hiron Ennes író, zenész és orvostanhallgató, a kiadó közleménye szerint pedig előszeretettel tanulmányozza a fertőző betegségeket, és a patológia sem közömbös számára. Mindamellett, hogy szeret kutyákat simogatni, semmit sem tudni róla, még azt sem, hogy a Hiron Ennes a valódi neve vagy csupán egy írói álnév, esetleg szójáték.

Nem csoda tehát, hogy első regényében, amely a Pióca címet viseli, felbukkannak szakmájának bizonyos részei. Ezek pedig, nem meglepő módon rémisztő és meglepő fordulatokat, drámai jeleneteket eredményeznek a mű során. Mindezek elegye olyan kérdéseket vet fel, mint például az érzelmi manipuláció valamint az ember-isten viszony az orvoslásban.

Hiron Ennes – Pióca

Az ​emberi civilizáció északi peremén, egy világtól elzárt kastélyban váratlanul meghal a báró orvosa. Utódjának kell megfejtenie a rejtélyt: hogyan tudta az Intézet elveszíteni sok teste közül az egyiket.

A Tartományközi Orvosi Intézet évszázadokon keresztül úgy biztosította növekedését, hogy megtelepedett az ifjú elmékben és doktorokat faragott belőlük, idővel lecserélve minden emberi gyógyítót. Az Intézet azért létezik, hogy segítse az emberiséget: gyógyít és vág, egyengeti és megóvja a fajt az apokaliptikus borzalmaktól, amelyeket őseik a világra szabadítottak.

Most azonban a fagyott északon az Intézet gazdateste riválisra bukkan az evolúciós lépcső legtetején. Egy parazita terjed a báró kastélyában, mely eleve egy titkokkal, hazugságokkal, erőszakkal és félelemmel teli, sötét verem. Találkozásuk pedig szörnyű háború kitörésével fenyeget, melyben akármelyikük is győz, az emberiség veszíteni fog.

Hiron Ennes bemutatkozó regénye őrült gótikus horror, melyben China Miéville szürreális stílusa találkozik Gerald Brom hátborzongató képi világával.

Aprólékos és meglepő világépítés. Gyilkos próza. Olyan groteszk biológiai elképzelések, amikkel még sosem találkoztam. Ha valaha is töprengtetek azon, hogy mi történne, ha David Cronenberg és Edgar Allen Poe egymásba botlana egy parazitológiai konferencián, akkor íme a válasz.
– Peter Watts

Richelle Mead – A ​halál csókja

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?