Könyvek

Ilsa Madden-Mills – Áll az alku

Nemrég került hozzánk az Alexandra Kiadó új regénye, amelyet Ilsa Madden-Millsnek köszönhetünk. Az Áll az alku egy végtelenül romantikus, amolyan kuckozós kötet, amely bármikor megállja a helyét. Azonban ne várjunk tőle túl sokat, hiszen nem nyújt többet, mint ami: egy igazi női romantikus regény. 

A történet szerint az összetört lelkű Sugar nem vágyik új kapcsolatra, főként nem egy arrogáns férfira. Ez persze azonban nem így lett, különben a könyv se került volna megírásra. A Hawthrone egyetemen megismerkedik Zack Morgan-nal, aki egy igazi sportoló, mind testileg, mind lelkileg. Folyamatosan összefutnak, szinte nem tudnak szabadulni egymástól. Hiába azonban a vonzódás, szerelemre egyikük sem vágyik. Persze ez eszerint alakult, hiszen egy együtt töltött éjszaka után Zack egyszerűen nem tud megfeledkezni Sugarról, aki viszont továbbra sem akar tőle semmit. A lány sajnos nem tud benne megbízni, így csak egy kérdés maradt: Sikerül-e Zack-nek meggyőznie a lányt, hogy adja be a derekát?

“- Szeretnéd, ha olyan mellem lenne, mint neked!
– Nem szeretnéd. Láttad már, ahogy kocogni próbálok? Ijesztő!”

Nehéz róla úgy ajánlót írni, hogy ne áruljak el semmi fontos információt, hiszen könnyen le lehet lőni az alkotás poénját. A kamukapcsolatnak indult történetek azonban a legtöbb esetben happy end-del zárulnak, amivel talán nem spoilerezem el, de ez a kötet is így volt. Rendkívül jól indított, hiszen Sugar nagyon talpraesett és kedvelhető karakter volt. A legnagyobb gond azonban ott volt, hogy hiába a két jó szereplő, ha együtt nagyjából semmi másra nem képesek, mint ágyban kikötni. Mindenképpen érdemes beszerezni belőle egy példányt, ha valaki szereti az erotikus sztorikat és jeleneteket, hiszen ezekből egyáltalán nem volt hiány. A forró lapok és a még perzselőbb fejezetek bárkit képes beszippantani.

Sajnos azonban egyikük személyisége sem fejlődött túl sokat, ami számomra eléggé kiábrándító volt. Nehezen barátkozom meg az olyan sztorikkal, ahol nincs egy kis átalakulás a karakterek részéről. Zack nagyon aranyos volt, így persze akadtak olyan jelenetek, amelyek megmosolyogtattak, összességében azonban érdemes helyén kezelni a kötetet. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy Sugar mellett Zack-nek is van múltja, amely sokszor felvetődött a történetben is.

Főleg a közepénél veszített a lendületből, amit csak az epilógus tudott igazán feldobni a szememben. Sugart sokszor nem éreztem elég közel a férfihoz, mintha egyáltalán nem tudna kapcsolódni hozzá. Ezzel szemben Zack mintha pillanatok alatt belezúgott volna a lányba. Később szerencsére alakult a köztük lévő bizalom és megértés, ám az elején ennek nagy hiányát éreztem.

Ami viszont tetszett, hogy több komolyabb, felnőttes problémával is foglalkozott, ami azért némi segítséget nyújtott abban, hogy végül pozitív irányba dőljön a mérlegem. Ilyen volt a bizalom, a nagybetűs élet és persze a párkapcsolat fontossága. Bár el nem varázsolt, viszont nagyon szerettem egy sok munkával teli nap után. Rengeteg érzelem volt benne, ami miatt aztán a hangulatingadozásokból sem volt hiány. Az írónő stílusa is nagyon tetszett, ugyanis nem tő mondatokban fejtette ki, hogy éppen mi és hogyan történik. Azonban nagyon nem szeretem a pár szavas párbeszédeket, amelyekbe nem tudom magam beleélni.

Ilsa egy igazán szaftos sztorit kreált, amelyben nemcsak érzelmek voltak, hanem komoly gondolatok is. A könyv pozitívuma, hogy bár sok volt benne a forróbb jelenet, ahol nem csak szexről szólt a sztori, ott jóval többet kaptunk a szereplőkből. Megismerhettük Zack igazán kemény múltját, megtudhattunk, hogy miért vált sportolóvá, de természetesen Sugarból is jóval többet kaptunk, mint egy szép test. Összességében azonban azt mondhatom, hogy megérte elolvasni. Az áll az alku tehát egy próbát mindenképpen megér, a téma kedvelőinek!

A recenziós példányért köszönet az Alexandra Kiadónak!

Charlotte McConaghy – Az utolsó vándorlás

Hozzászólások