Könyvek

Könyvmolyhírek – érdeklődtetek a Molyon | 2021 augusztus

Folytatódik a Könyvmolyhírek sorozatunk, amelynek tematikája a szokásos. Először a legtöbbet kérdezett kiadó, a Könyvmolyképző kapcsán olvashattok a friss információkról, hogy mi várható, illetve nem várható a közeljövőben, amit szépen sorban követ a többi kiadó, amely kapcsán érdeklődtetek augusztus folyamán.

A könyvmolyképző Kiadónál kérdés volt Szélesi Sándor Kincsem trilógiájának második része, azonban erre még nem érkezett válasz. Nemrég jelent meg Mike Omertől az Egy gyilkos elme, de ennek a folytatásáról sincsen még biztos információ, hiszen egyenlőre a kiadó csak az első részre szerződött. Érkezett a kiadóhoz egy ajánlás is, amely  Jane Washington I Am Grey című könyve. A Könyvmolyképző ezt továbbította az illetékeseknek, kíváncsian várjuk, megjelenik-e!

Szomorú hír, hogy Jay Crownover regénye a Rome, és Cora Reilly-től a Bound by Honor nem fog megjelenni a kiadónál.

Erin Watt rajongóknak örömhír! Érkezni fog a One Small Thing című könyve magyarul, várhatóan 2022-ben. Brigid Kemmerertől A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok is érkezni fog, azonban itt még nem tudni, hogy idén év végén, vagy pedig jövőre. Szintén jó hír, hogy érkezni fog Sarina Bowen Steadfast és Kristen Callihan Exposed című regénye is, de egyenlőre csak annyit tudni róluk, hogy szerződtek rájuk. Szintén 2022-ben várható az Éden-trilógia befejező része Julie Kagawatól.

Jennifer L. Armentrout ismételten kérdés volt, mégpedig a Storm and Fury kapcsán. A kiadó egyenlőre a megkezdett sorozatait fogja befejezni, szerződtek például a a From Blood and Ash első három kötetére, Titan sorozat 3. kötetére, és a Wicked folytatására is, így a kérdezett műn bár rajta tartják a szemüket, még nincsen tervben. A From Blood and Ash sorozat első kötete valószínűleg már nyáron olvasható lesz. Mi több, év vége felé várható az Originek folytatása, a The Burning Shadow!

E-book-os kérdés volt Susan Dennard: Truthwitch – Igazságboszorka című könyve. Jó hír, hogy a regény megjelenését követő 30 napon belül várható a digitális verzió megjelenése is!

Kérdés volt a Galaktika Kiadó felé Christina Henry regényének, a The Girl in Red folytatása, amelyet a kiadó őszre tervezett, várhatóan október környékére.

A Fumax Kiadóhoz Kathy Reichs sorozata kapcsán volt kérdés, ugyanis egykor félbemaradt magyarul megjelenő sorozata. A jogi problémák azonban itt nem oldódtak meg, így az írónő régebbi könyveit továbbra sem fogja kiadni a kiadó.

Az Európa Kiadónál szeptember vége felé fog megjelenni Kathryn Stockett A segítség című regénye kapszula könyvtáras formában. Kérdés volt továbbá Cixin Liu: Hangyák és dinoszauruszok című könyve és a Christopher Andrew: Titkos világ I-II. is, ezek azonban idő közben már meg is jelentek. Illetve utánnyomás kapcsán is volt egy kérdés, mégpedig Stephen King 11.22.63. című kötete érdekelte az egyik molytagot, erre azonban még nem érkezett válasz.

A Maxim Kiadónál  jövőre várható Karen M. McManus regényének, a Lehull a lepelnek a folytatása.

Augusztusban az Álomgyár Kiadó is érdekelte az olvasókat. Steve Cavanagh Eddie Flynn könyvsorozatának további kötetei érdekelték őket, erre azonban még nem érkezett válasz.

Az Animusnál év végén, november-december környékén fog érkezni a Kristina Ohlsson Zombiláz című trilógiájának befejező kötete.

A GABO Kiadó Maggie O’Farrell Hamnet című könyve kapcsán kérdeztétek, ezt azonban egyenlőre nem tervezik kiadni. Hasonlóan bizonytalan válasz érkezett Katherine Addison sorozatának folytatásáról, amelynek első része A koboldcsászár. Itt a kiadó még nem tudja megerősíteni a folytatást, mivel még nem született róla döntés.

Az Agave Könyvek viszont megerősítette, Octavia E. Butler: Kindred című könyvének megjelenését, dátumot azonban még nem közölt.

A General Press Kiadóhoz is érkezett kérdés, mégpedig az általunk is igen szeretett Bella Ellis könyvnek, Az eltűnt hitvesnek a folytatásáról. Az már pozitívum, hogy a kiadó tervezi a folytatását, megjelenési időpontot azonban még nem tudtak rá mondani.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?