Könyvek

Rodika Tchi – Gyógyító Feng Shui

Az Alexandra legújabb kiadványa nem egy romantikus regény, de még csak nem is egy krimi. A Gyógyító Feng Shui egy gyűjtemény, amelynek segítségével jótékony energiákkal tölthetjük meg az otthonunkat. Az írónő Rodika Tchi célja az volt, hogy egy boldog életet teremthessünk meg magunk köré. Lássuk, hogy sikerült-e neki!

A gyakorlatias kézikönyv a kínaiak ősi bölcsességén alapul, amelynek köszönhetően egy olyan lakóhelyet alakíthatunk ki magunk számára, amely tele van energiával. Mindenki tisztában van vele, hogy a feng shui milyen hatással van az emberekre, ám kevesen tudják, hogy mennyire fontos is ez a lakberendezés kapcsán.

A kiadó új olvasmánya segítségével lépésenként ismerhettem meg az alapokat, illetve a legkézenfekvőbb módszereket, amiket szinte bárki könnyedén alkalmazhat odahaza. Elsőként az otthonról fedi fel a titkokat, hogyan is lehet a lakásunk a boldogság és az egészség sarokköve. Érdekességnek tartottam, hogy már az elején megemlítik, korábban a kínai orvosok mindig kikérdezték a betegeket a lakóhelyükről. Nem is gondolnánk, hogy mennyire befolyásolja a hangulatunkat és a testi épségünket a ház berendezése és stílusa egyaránt.

“A világ, melyben élünk, gyönyörű és inspiráló, megannyi csodával teli hely. Ha akarjuk, a szépség, az alkotóerő, az öröm és a gyógyulás szentélyévé avathatjuk.”

Később megtudtam, hogy mi az a “csi”, illetve bemutatásra került maga a feng shui kifejezés is. A könyv segítséget nyújtott nekem, hogy miként alakíthatom át a szobámat úgy, hogy az mindig komfortos és nyugodt környezetet biztosítson a számomra.

Külön örömmel töltött el, hogy a fejezetek között amolyan “meditációs szüneteket” tarthattam. Ezekben mindig valamilyen aprócska feladatot kaptam, hogy “figyeljek a légzésemre”, illetve szánjak időt arra, hogy mit is súg a szívem. Ezek mind apróságok, de rengeteget hozzáadtak ehhez a nyugodt hangulatú kiadványhoz.

Választ kaptam arra, is, hogy miért alszom annyira rosszul, hogy miért nem jó az emésztésem, de még az is kiderült, hogyan csökkenthetném a szorongást pár tárgy áthelyezésével. Utóbbi esetében mindig fontos, hogy tiszta és levegős otthont alakítsunk ki magunk körül. Távolítsunk el minden felesleges apróságot, aminek semmi haszna a mindennapok során. Ez sokat segíthet az őszi és téli depresszió kapcsán is.

Egészségünk testi-lelki-szellemi jóllétünktől függ, melyek egyensúlyban kell, hogy legyenek. Ha bármelyikben is zavar lép fel, az a másik kettőben is jelentkezik.

A kötet végén pedig segítséget kaptam a gyász feldolgozásában is. Sajnos jelenleg nekem ez amúgy is nagyon aktuális, így minden ötletet és tippet meghallgatok ennek kapcsán. Persze nem azt mondom, hogy ez a gyűjtemény világot váltott meg, de az biztos, hogy számos hasznos praktikával ismerkedhettem meg általa.

Szívből ajánlom minden fiatalnak, lakberendezéssel foglalkozónak, költözködőnek, esetleg csak azoknak, akik érdeklődnek valamelyest a feng shui iránt. A felépítését tekintve bárki könnyedén eligazodhat rajta, érhető és átlátható, még egy olyan számára is, aki nincs tisztában ezzel az irányzattal.

A “Gyógyító Feng Shui” recenziós példányáért hatalmas köszönettel tartozunk az Alexandra Kiadónak!

Louise Edington – Modern Asztrológia

Hozzászólások