A tökéletes könyv, ha szeretsz sütni – Hogyan legyünk profi kenyérsütők

Mikor bevezették Magyarországon is a kijárási korlátozást, kezdődött a koronavírus járvány, rengeteg ember vetette be magát a boltokba és vásárolta fel a legkülönfélébb tartós élelmiszereket, köztük a lisztet is, amiből számos finomságot lehet készíteni otthon. Nemcsak palacsintát, muffint és különböző süteményeket, de még kenyeret is, ehhez nyújt segítséget most az Alexandra Kiadó újdonsága, Bonnie Ohara könyve.

Ha felmerülne benned az ötlet, hogy mégis minek süssél pékárút otthon, akkor elárulunk valamit, isteni illata van és hatalmas öröm, mikor látod, na meg érzed, hogy milyen jól sikerült! Ohara a Hogyan legyünk profi kenyérsütők című művében autodidakta módon tanít meg minket többek között a kenyér, ciabatta, briós és társaik elkészítésére.

Bonnie Ohara – Hogyan legyünk profi kenyérsütők

Tudod, mitől lesz igazán jó a házi kenyér, a rusztikus vekni, a focaccia, a briós és a ciabatta?

Liszt, élesztő, víz és só – csupán ezek az egyszerű hozzávalók kellenek hozzá, ám a jó kenyér elkészítése mégis nagy feladat elé állítja az otthoni kenyérsütésben járatlanokat. A Hogyan legyünk profi kenyérsütők egyszerű, felhasználóbarát receptekkel lebbenti fel a fátylat a pékmesterség titkairól, hogy a mi otthonunkat is a frissen sült vekni illata lengje be.
A pékmesterséget autodidakta módon elsajátító és ma már nagy sikerű saját pékséget vezető Bonnie Ohara könyvében minden benne van, amire szükségünk lehet: átfogó bevezető, a legszükségesebb konyhai felszerelés bemutatása, a kenyérkészítés folyamatának világos magyarázata, könnyen megérthető sütési technikák, valamint nagyszerű tippek. A 32 ínycsiklandó recept mellé az egyes lépéseket illusztráló fotók társulnak.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?