Könyvek

Hamarosan újabb Ruta Sepetys regény érkezik!

Az írónő neve nem ismeretlen hazánkban, ugyanis már három könyve is megjelent itthon a Maxim Kiadó gondozásában. Októberben pedig újabb történelmi regénye érkezik, melynek címe, A csend forrásai!

A történet 1957-ben, Madridban játszódik, Francisco Franco tábornok diktatúrája idején. A tizennyolc éves Daniel Matheson a családjával együtt, turistaként érkezik Spanyolországba. A fiú szenvedélye a fényképezés, ennek kapcsán ismerkedik meg Anával, akinek életére a polgárháború viszontagságai nyomják rá bélyegét. Danielnek fel kell fedeznie, hogy az, amit ő napfényes és gyönyörű országnak lát az csak a felszín és a mélyben sötétebb titkok lappanganak, mint ahogy azt valaha is gondolta volna.  Rövidesen pedig nem várt döntéseket kell meghoznia, hogy megvédhesse azokat, akiket igazán szeret.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik ez az újabb Ruta Sepetys történet is, a korábbiakból kiindulva valószínűleg ebben a történetben sem fogunk csalódni. Érdemes még pár szót szólnunk a borítóról is, ami ismét nagyon szépre sikerült és garantáltan meghozza az ember hangulatát az olvasáshoz.

Mi már nagyon várjuk, hogy olvashassuk! Szerencsére nem is kell már olyan sokáig kitartanunk, ugyanis a regény várható megjelenési ideje: 2021. 10. 25.

Ruta Sepetys – A csend forrásai

Madrid, 1957. Francisco Franco tábornok diktatúrájában sötét titok rejlik. A napfény és jó borok ígéretére turisták és üzletemberek özönlenek Spanyolországba. Köztük van a tizennyolc éves Daniel Matheson. Apja texasi olajbáró. Daniel a szüleivel érkezik Madridba, remélve, hogy fényképezőgépe objektívjén át is megismerheti anyja szülőföldjét. A fotográfia – és a sors – mutatja be neki Anát, akinek a családja a polgárháború óta nem csillapodó viszontagságokon ment keresztül. A sors és a félelem hátborzongató definíciója tárul fel a könyvben. Danielben a készített fényképek feszegető kérdéseket hagynak, és a veszély árnyékát vetítik rá. Nehéz döntések szorítják sarokba, hogy megvédhesse azokat, akiket szeret. Életek és szívek törnek, feltárul a napfényes spanyol város egy hihetetlenül sötét oldala.

Hozzászólások