Könyvek

Gótikus horror vált előrendelhetővé a Metropolis Media Kiadónál!

A Metropolis Media egyre szélesebb palettán mozog, ha az általuk kiadott könyvekről van szó. A sci-fi és fantasy mellett találkozhatunk még a kínálatukban krimi, chick-lit, de akár horrorregénnyekkel is. Utóbbiak táborát erősíti egy nemrég bejelentett új megjelenésük is, mely nem más, mint C. J. Cooke A világítótorony boszorkányai című könyve!

A történet kezdetén egy családot követhetünk; Liv az egyedülálló anya és három lánygyermeke együtt költözik egy misztikus skót szigetre, hogy új életet kezdhessenek. A nő rövidesen munkát is kap. Az lesz a feladata, hogy elkészítsen egy falfestményt egy hamarosan felújításra kerülő világítótoronyban. Hamarosan azonban fülébe jut a legenda, hogy annak idején az épület alatt kínoztak és tartottak bebörtönözve boszorkánysággal vádolt nőket.

A helyiek közül többen is próbálják őket figyelmeztetni a furcsa jelenségekre és a félelmetes lényekre, akik állítólag külsőre teljesen embergyerekeknek tűnnek, azonban egyetlen céljuk az, hogy beteljesítsék a boszorkányok bosszúját.

Huszonkét évvel később az egyik lány Luna, visszatér a szigetre, hogy pontot tegyen eltűnt édesanyja és testvérei ügyének a végére és kiderítse mi is történt valójában. Nem sokkal később kap egy telefont, hogy megtalálták egyik testvérét Clovert, aki annak ellenére, hogy ennyi idő eltelt, még mindig hét évesnek néz ki. Luna gyanakodni kezd, hogy húga esetleg egy, a korábban helyi legendákban emlegetett lények közül és nekiáll, hogy kiderítse az igazságot és megoldja a szigetet övező rejtélyeket.

A történet tehát nagyon izgalmasnak ígérkezik, már a misztikus sziget és a boszorkányok legendája is megadja a megfelelő alaphangulatot egy igazi gótikus horrorhoz.

Nem mehetünk el szó nélkül a gyönyörű magyar borító mellett, ami Varga Balázs munkáját dicséri és remekül megteremti a kívánt atmoszférát. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk erre a történetre, alig várjuk, hogy olvashassuk!

A könyv várható megjelenési ideje: 2022. július 18.

A kötetet már elő is rendelhetjük a Galaktika webshopjából 35% kedvezménnyel!

C. J. Cooke- A világítótorony boszorkányai

Liv ​az egyedülálló édesanya, három lányával egy távoli skóciai szigetre költöznek, hogy a nő elkészíthessen egy falfestményt egy renoválásra váró, több mint százéves világítótoronyban. Remek lehetőség ez a kis családnak az újrakezdésre. Lassan Liv rájön, hogy a világítótorony alatt lévő barlangban régen olyan nőket tartottak bebörtönözve, akiket boszorkánysággal vádoltak.
A helybéliek próbálják Livet figyelmeztetni a túlvilági erőkre a világítótorony környékén, vadakra és embergyermekeket utánzó rémségekre, akik veszélyesek és meg kell őket ölni. Ezeket a lényeket egykor a boszorkányok teremtették, bosszúból, tartja a szigeti legenda.
Huszonkét évvel később Luna visszatér a szigetre, hogy eltűnt testvéreit és édesanyját megkeresse. Mikor kap egy telefont, hogy húga Clover életben előkerült, ő azonnal örömmel indul el, hogy újra találkozzon testvérével, megdöbbenésére testvére még mindig hét éves!
Luna attól fél, hogy Clover esetleg egy ilyen rém, akiről a szigeti legendák szólnak. Elhatározza, hogy felderíti a világítótorony boszorkányainak titkait, ám arra nem számít, ő rá hogyan hat az egész.

Az írónő kötete egy csavaros gótikus horror, misztikus elemekkel.

Hozzászólások