Könyvek

Fantasy novelláskötet érkezik a GABO-nál!

A kiadó már nagyon sok fantasykötettel gazdagította a magyar könyvpiacot, ám ebben az évben a sci-fi vonal bizonyult náluk erősebbnek. Ennek ellensúlyozására már több ígéretesnek tűnő fantasy-t is bejelentettek, amit terveznek kiadni. Egyik ilyen volt az inkább a science fiction írásairól híres Jonathan Strahan, akinek antológiasorozatába komoly munkát fektetett a kiadó. Most pedig érkezik tőle a The Book of Dragons.

A Gabo elsőként a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a sci-fi gyűjtemények után ezúttal egy fantasy-antológiát terveznek elhozni nekünk Jonathan Strahan szerkesztésében. Az írások minőségére biztos nem lehet majd panaszunk, hiszen 29 neves alkotó által írt novella került bele a válogatásba. Az írók között ott van többek között Peter S. Beagle, Daniel Abraham, Ken Liu, R. F. Kuang vagy éppen Theodora Gross is,  és ez még csak öt név a kötetből, így biztosak lehetünk benne, hogy minden fantasy rajongó találhat magának majd kedvenc novellát. A kötet központjában a sárkányok állnak, így minden egyes novella kapcsolódik hozzájuk valahogy.

A megjelenés pontos dátuma még nem ismert, annyi azonban tudható, hogy a tervek szerint már a jövő év első felében a kezünkben tarthatjuk majd Jonathan Strahan kötetét az eredeti, Rovina Cai által tervezett, csodálatos borítóval.

Hozzászólások