Könyvek

Érkezik magyarul a Nevermoor sorozat harmadik része!

Jessica Townsend sorozatának első részét még 2019-ben hozta el nekünk a Kolibri Kiadó. A történet rendkívül hamar nagy népszerűségre tett szert, így a második kötet, a Csudamíves megjelenésére sem kellett sokat várnunk. Sokunk örömére pedig a kiadó pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy hamarosan a harmadik kötet is érkezik, Kámforkór – Morrigan Crow nagy dobása címmel!

A sorozat műfaját tekintve fantasy és inkább a fiatalabb korosztálynak szól, ám ennek ellenére a kicsit idősebbeknek is rengeteget tud adni ez a történet.

A harmadik kötet, a Kámforkór ott veszi fel a fonalat, ahol a második abbahagyta: Morrigan barátaival együtt sikeresen túlélte az első évet és most ő is a Csudálatos Társaság tiszteletbeli tagjának számít. Bizonyították lojalitásukat a 919-es egységhez, részt vettek a Rémséges piac felszámolásában. A lány így végre elindulhat a Csudamívessé válás útján. Ám eközben egy furcsa és félelmetes betegség jelenik meg Nevermoor-ban. Az addig békés és kezes csudállatok hirtelen minden előzetes előjel nélkül vérengző fenevadakká válnak. Az áldozatok száma egyre csak nő, ezzel együtt pedig a pánik is egyre magasabbra hág. Morrigan-re hárul a feladat, hogy megtalálja a kór forrását és megfékezze azt mielőtt még túl késő lenne. Még akkor is ha ezzel soha eddig nem látott veszélybe sodorja magát.

A leírás alapján nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a kaland is és izgatottan várjuk, hogy végre olvashassuk ezúttal milyen csavaros történetet hozott el nekünk Jessica Townsend.

A hírek szerint nem is kell már nagyon sokáig várnunk, a kötet várható megjelenési dátuma ugyanis 2021. június 4.!

 

Jessica Townsend: Kámforkór – Morrigan Crown nagy dobása

“Lélegzetelállító és lebilincselő sorozat egy elátkozott lányról, Morrigan Crow-ról, aki a halál torkából megmenekülve egy varázslatos és szabad világban, Nevermoorban találja magát. Morrigan és barátai sikeresen túlélték az első tanévet (ami nem kis szó!), és immár büszke tagjai a Csudálatos Társaságnak. Bizonyították a 919-es egység iránti lojalitásukat és komoly részt vállaltak a Rémséges piac felszámolásában. Most Morriganre új kaland vár: igazi Csudamívessé kell válnia, méghozzá egy meglehetősen szokatlan tanulási módszerrel. Mindeközben egy furcsa és ijesztő betegség üti fel a fejét Nevermoorban. A békés csudállatok egyik pillanatról a másikra vérengző fenevadakká válnak. Ahogy nő az áldozatok száma, úgy nő az elégedetlenség és a pánik. Morrigan pedig azzal szembesül, hogy egyedül rajta áll, meg tudja-e fékezni a kámforkórt, akár annak árán is, hogy magát eddig sohasem látott veszélybe sodorja…”

Hozzászólások