Könyvek

Ángyán Patrícia – Az utolsó hiba

Ángyán Patrícia Az utolsó hiba című regénye mindössze 180 oldal, amiben elrepít minket a horvátországi Rovinj városába, és bepillantást enged egy fiatal lány érzelmeibe, gondolataiba és vívódásaiba. 

Az utolsó hiba történetéről:

Főszereplőnk, Tiara, elsőéves egyetemistaként élvezi a fiatalsága adta előnyöket. Testvérével, Kiarával rendszeresen kimozdulnak és szabadidejüket a horvátországi Rovinj valamely bárjában töltik. Azonban Tiara átélt egy traumát, amely a jelenben is hatást gyakorol rá, viszont az azóta eltelt időben sokat fejlődött és rálépett a gyógyulás útjára. Egy szerelem is kibontakozóban lesz az életében, viszont Tiara szíve néha még mindig az exe felé húz, de vajon a végén képes elengedni a múltját egy jobb jövő érdekében?

Könnyed romantikus történet, amely rávilágít a hibáinkra, de egyben megoldást is keres rájuk

Könnyen tudtam azonosulni Tiarával, hiszen én is hasonlóan gondolkodom a világról. A könyvben jelentős szerepet kap a hit és a filozófia, miszerint az ember tervez, Isten végez. A könyv során végig olyan érzésem volt, mintha egy barátnővel beszélgetnék az élete alakulásáról. Valós problémák kerültek bemutatásra a regény során, amelyet már többen tapasztalhattunk a tinédzser éveinkben. Az írónő rengeteg tanulságot és elgondolkodtató mondatot fogalmazott meg, amelynek köszönhetően az olvasók elmerenghetnek a hibáikon és azok lehetséges kijavításán. 

Imádtam minden sorát, mert egy könnyed romantikus történetet olvashattam egy fiatal lány szemszögéből, aki még keresi a helyét a világban. Szívmelengető volt végigkísérni Tiarát ezen a kalandon, mert én is sokat tanulhattam az ő hibái által, és vele együtt kereshettem meg a helyes utat a fejlődés irányába.

Tiara életében a szerelem is jelentős szerepet játszik, hiszen már kezdetektől fogva végig követhettük Trevor és Tiara érzelmeinek kibontakozását. Nekem az tetszett ebben a regényben, hogy nem volt túl intim a kapcsolatuk ábrázolása, inkább az érzelmeik kerültek középpontba.

Hosszú és nehéz leckék árán tanította meg az élet, hogy nem kell mindig az érzelmeinkre hallgatni, mert igenis van, hogy becsapnak bennünket.

A múlt mindig a legváratlanabb pillanatokban köszön vissza és forgatja fel az életünket

A regény végén nem maradtunk izgalom nélkül, mert váratlan módon Tiara múltja és jelene kapcsolatban álltak egymással, amely sok kérdést hagyott maga után. Viszont örülök neki, hogy még a könyv vége előtt mindenre kielégítő választ kaphattam. Habár kialakult egy szerelmi háromszög a szereplők között, mégsem érzem lezáratlannak az eseményeket. Nagyon remélem, hogy folytatódni fog Tiara kalandja, mert nem volt elég 180 oldal ebből a történetből!

Ha szeretnétek egy tökéletes nyári olvasmányt, amelyből tanulhattok is amellett, hogy kikapcsolódtok általa, akkor bátran ajánlom Nektek Az utolsó hibát!

Ha beszereznétek a könyvet, akkor látogassatok el a Könyvhétre június 13 és 16 között, ahol a Guru Kiadó standjánál az írónővel is találkozhattok és dedikáltathattok június 16.-án 11-12 óra között!

Erdélyi Anna – Istenek földje

Hozzászólások