ezeket szerettük

Visszatekintő: márciusi megjelenések

Itt a márciusi visszatekintő, amiben arról lesz szó, hogy milyen újdonságokkal leptek meg minket a kedvenceink az év harmadik hónapjában. Ennek a bejegyzésnek a középpontjában a sorozatos, –filmes, –zenés és könyves megjelenések lesznek.

Márciusi sorozatpremierek

Elérkezett a Walker sorozat premierje, ami a CW csatornán indult útjára Jared Padalecki (aki az Odaát sorozat oszlopos tagja volt) és Lindsey Morgan (akit pedig a The 100 című sorozatból ismerhetünk) főszereplésével. A színész felesége, azaz Genevieve Padalecki szintén feltűnik a szériában, amely csak még különlegesebbé teszi az amúgy nagyon kedvelhető alkotást.

Emellett a National Geographic elindította az Egyiptom elveszett kincsei című sorozatát, amelyről egy korábbi cikkünkben már olvashattatok. Rengeteg érdekességre derül fény egy-egy rész után, és aki szereti az efféle történelmi pillanatok feltárását, azoknak kötelező darab a műsor.

Továbbá nagy port kavart Demi Lovato: Dancing with the Devil című dokumentumsorozata, amely az énekesnő youtube csaotrnáján jelent meg 2021. március 23-án és számos témát feszeget, mint például Demi 2018-as túladagolását. A sorozat megjelenése előtt az egykori Disney sztár megerősítette, hogy nem minden téma a kábítószer-visszaélések körül fog forogni, és hogy a dokumentumfilm túlmutat a visszaesésen és a felépülésen, a múlt és a zeneipar korábban ki nem mondott traumáiba. Összesen négy részen keresztül nézhetjük Demi történetét. Továbbá megjelent a legújabb zenéje is az énekesnőnek, ami a dokumentumfilm címét viseli.

Márciusi filmes megjelenések

Már mindannyian nagyon várjuk, hogy beülhessünk egy jó kis filmre a moziba, de egyelőre még mindig kilátástalan a helyzet. A Netflix, az HBO GO és társai próbálják menteni a menthetőt, de azért még sem ugyan olyan, mintha beülnél a moziba a barátaiddal. Persze meg lehet oldani, de az érzés teljesen más.

Talán a legjobban a Zack Snyder féle Az Igazság Ligája alkotás volt felkapva, ami extra hosszúra sikeredett, ugyanis négy órás film lett. Itthon az HBO GO-n lehetett megnézni, természetesen magyar szinkronnal. Kapott jó és rossz értékeléseket is a kritikusoktól, de a legtöbben jobban szerették ezt a változatot, mint a 2017-es filmet.

Továbbá a Netflix kiadta a Moxie című zenés-vígjátékát, amihez Jennifer Mathieu 2015-ös azonos című regényét használták alapként. A főszerepben láthatjuk például Patrick Schwarzenegger és Josephine Langford színészeket. A kritikusoktól vegyes értékelést kapott.

Végezetül pedig a Raya and the Last Dragon című mesét mondanám a márciusi filmek közt kiemelkedőként, ugyanis világszerte 91 millió dollárt kaszált. Ezzel pedig a hatodik legjobban keresett film lett 2021-ben és pozitív kritikákat is kapott a kritikusoktól, akik dicsérték az animációt, a hangjátékot és az alkotás üzeneteit. Egyébként a Disney+ platformján lehet megnézni az animációs filmet, ami természetesen magyar szinkronnal is elérhető.

Márciusi zenei megjelenések

Zenei híreinkről ismét olvashattatok korábbi cikkünkben, de azért szeretnék még pár újdonságot megemlíteni. Először is Selena Gomez legújabb albumáról lesz szó, amely igazán különlegesre sikeredett. Az énekesnő már jó ideje dolgozott REVELACIÓN nevű korongon, mielőtt piacra dobta. Van köztük ütősebb és kevésbé pörgős sláger is, de egytől-egyig zseniális alkotások.

Március 8-án MC Blitzy, Luis Fonsi és Nicole Scherzinger kiadta She’s Bingo című közös szerzeményüket, amely a világ legnépszerűbb ingyenesen játszható mobil bingo játékához kapcsolódik, a Bingo Blitz-hez, ahol napi több mint egymillió játékos játszik.

Mellettük még a 365 nap főszereplője máricusban kiadott egy zenét, amely a Beautiful címre hallgat. Michele Morrone nem csak tehetséges színész, hanem remek énekes is.

Továbbá szót kell ejteni a BLACKPINK Roséjáról, ugyanis márciusban kiadta szóló mini albumát, ami az -R- címet kapta és két dal található rajta, a Gone, amit az online koncertjükön adott elő először és az On The Ground, amely videóklippel jelent meg a lemez kiadásakor. Ráadásul nem koreaiul énekel, hanem az egész szám angol dalszöveget kapott. A gyönyörű idol, ahogy azt már a BLACKPINK bandától megszokhattuk rengeteg rekordot dönt meg a zenéjével.

Március elején megjelent Orsovai Reni és Rácz Gergő legújabb közös dala, amely A titkod nem leszek címet kapta, gyönyörű klippel és erős dalszöveggel a páros újabb nagyszerű alkotása lett.

Márciusi könyves megjelenések

General Press Kiadó

Márciusban jelent meg Mary Jo Putney: Becstelen szerelem című regénye. A Jó útra tértek testvériségének legújabb kötete két, igen jobb sorsra érdemes ember egymásra találásáról szól. Megjelent továbbá Chris Carter: A nevem: Halál című regénye, illetve Ellery Lloydtól a Képkockák, ami a közösségi médiáról és annak hatásairól szól. Jó hír továbbá a várakozóknak, megérkezett A Vörös Sárkány és A bárányok hallgatnak utánnyomása is. Végül pedig március 29-én adta ki Brigitte Riebe: A remény napjai című könyvét. Berlin nővérei-sorozat harmadik, egyben befejező kötetben a legfiatalabb Thalheim lány, a művészlelkű Flori történetét követhetjük nyomon.

Agave Könyvek

A kiadónál találkozhatunk Joe Hart: Obscura című regényével, Blake Crouch-tól a Menekülj és John Scalzi-kötet új borítós kiadásával is: A lázadás hangjai és az Árnyékszövetséggel. A két Scalzi kötet a Vének háborúja-sorozat 5-6. részei, amelyek így már tökéletesen illeszkednek a felújított életműsorozat korábbi köteteihez.

21. Század Kiadó

Megjelent Rose Tremain harmadik regénye, A kegyelem szigetei! A Gustav-szonáta díjnyertes szerzőjének történelmi kötete szerelemről, veszteségről és a halálról szól. A podcast-eket is készítő Jordan B. Peterson nagy sikerű könyvének folytatása is megérkezett, a Túl a renden: újabb 12 szabály az élethez! Szintén izgalmas kötet a Gyilkos szándék című könyv P. D. James-től. A regény sorrendben második krimije, amelyben Adam Dalgliesh főfelügyelő kerül a középpontba. Továbbá újra elérhető keményborítós kiadásban Sarah Pinborough thrillere, a Ne higgy a szemének!

Ennyi lett volna a márciusi visszatekintő, a múlt hónapban ezek voltak terítéken. Májusban pedig érkezem az áprilisi listával. Addig is, osszátok meg velünk, hogy nektek mi volt a kedvencetek akár film, sorozat, zene vagy könyv témába illik bele. Áruljátok el nekünk, hogy milyen újdonságra leltetek rá!

Visszatekintő: februári megjelenések

Hozzászólások