Könyvek

A pszichológiai feszültség nagymestereitől érkezik A madártollas gyilkosságok!

Érkezik James Patterson és J.D. Barker közös regénye, A madártollas gyilkosságok! A kötet Bosnyák Edit fordításában fog megjelenni április 6-án.

J.D. Barker A negyedik majom-trilógiával vált ismerté, a történeteivel pedig egy új dimenzióját teremtette meg a modern kori kriminek. Talán ezért is kérte fel őt James Patterson, a világ egyik legismertebb szerzője, hogy írjanak egy közös thriller regényt, amely végül a fentebb is említett A madártollas gyilkosságok címet kapta. Mi több, már dolgoznak a következő együttműködésükön is, amelyet úgyszint az Agave Könyvek fog megjelentetni.

A szerzőkről érdemes tudni, hogy J.D. Barker számos sikerkönyvet tudhat magáénak, ilyen például a Dracul és A negyedik majom-trilógia is, amelyeket mi is nagyon szerettük! James Petterson pedig a világ egyik legnépszerűbb szerzője, Alex Cross megalkotója. A kiadó szerint a kortárs írók közül az általa létrehozott képzeletbeli hősök bizonyultak a legmaradandóbbnak.

James PattersonJ.D. Barker – A ​madártollas gyilkosságok

Michael ​és Megan Fitzgerald örökbe fogadott testvérek – Michael kamionsofőr, Megan pedig pszichológiát tanul az egyetemen –, akik borzalmas közös múlton osztoznak és csak egymásban bízhatnak. A nevelőszüleik híres intellektusok, egy kiváló diplomával rendelkező pszichológus és egy elismert pszichiáter, akik sajátságos kísérleti környezetben nevelték fel fogadott gyerekeiket, ami bár megóvta őket a világ kegyetlen realitásától, ugyanakkor sötét titkokat is kényszerített rájuk.

Los Angelesben Garrett Dobbs nyomozó és Jessica Gimble FBI-ügynök egyesített erővel dolgozik egy gyilkossági ügyön. Találnak is egy gyanúsítottat, és letartóztatják, de ekkor valaki elkövet egy ugyanolyan gyilkosságot. Majd még egyet. Aztán már nemcsak Los Angelesben, hanem az ország különböző részein. A nyomozók felfigyelnek a négytagú Fitzgerald családra: lehet közük a gyilkosságokhoz?

Dobbs és Gimble versenyfutásba kezd az idővel, és átszelik az egész országot Kalifornia partjaitól egészen New York államig, hogy megállítsanak egy rendkívül találékony és elmebeteg sorozatgyilkost, akinek olyan sötét és furcsa étvágya van, hogy ellene a logika és a tapasztalat már nem segít.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?