Agave KönyvekHírekKönyvek

Érkezik A negyedik majom folytatása

Az év végén folytatódik J.D. Barker nagy sikerű thrillere, A negyedik majom. Az ötödik áldozat címmel érkező második részben egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, miközben az első kötetből megismert Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjában.

J.D. Barkert nagyon megkedvelték a hazai olvasók: A negyedik majom a megjelenését követő első fél évben közel 150 értékelést szerzett a Moly.hu könyves közösségi oldalon, és igen magas, 93%-os tetszési indexe van. E mellett október elején jelent meg Dracul címmel a Dacre Stokerrel közösen írt hivatalos előzményregénye a Drakulához, ami szintén remek rajtott vett, a hazai és nemzetközi olvasók egyaránt imádják (a Molyon jelenleg 96%-on áll). Az ötödik áldozat a harmadik könyve, ami még szintén idén, egész pontosan november 20-án érkezik magyarul.

A negyedik majom a sorozatgyilkosos thrillerek egyik nagy megújítójaként vonult be rövid idő alatt a köztudatba: váratlan felütése (a regény a sorozatgyilkos halálával indul) és izgalmas, ugyanakkor okos megoldásai révén Barker komoly hírnévre tett szert. A könyvet jelölték a Goodreads Choice Awardsra, valamint leopciózták filmre és televíziós sorozatra is. Az ötödik áldozat idén nyáron jelent meg Amerikában, és a kritikusok méltó folytatásként emlegetik. Barker azóta már a harmadik köteten dolgozik, mellette pedig közös regényt ír James Pattersonnal, aki nagy rajongója lett.

J. D. Barker – Az ötödik áldozat

A negyedik majom folytatásában egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, miközben Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjában.

Porter nyomozót és csapatát az FBI eltiltotta a Négy Majom Gyilkos vadászatától. Amikor egy fiatal lány holttestére bukkannak a Jackson park lagúnájának befagyott vizében, a rendőrök pillanatok alatt kiderítik, hogy Ella Reynoldsról van szó, aki három héttel korábban tűnt el. De vajon hogyan került oda? A lagúna vize hónapok óta be van fagyva. Ráadásul nem ez az ügy egyetlen furcsasága. Ella Reynolds egy másik lány ruháit viseli, aki két nappal korábban tűnt el. Miközben a Chicagói Rendőrség nyomozói mindent elkövetnek azért, hogy felderítsék a fordulatokban gazdag ügyet, Porter titokban a Négy Majom Gyilkost üldözi. Pontosan tudja, hogy a legkönnyebben úgy találhat a nyomára, ha megkeresi az anyját. Amikor a kapitány tudomást szerez Porter szabadidős tevékenyéségéről, felfüggeszti a nyomozót, és társainak, Clairnek és Nash-nek egyedül kell megtalálnia az új gyilkost.

Porter megszállottan üldözi a célpontját. Egy szemcsés fotót követ Chicagótól egészen New Orleansig, és közben egy olyan sötét világra bukkan, amely minden képzeletét felülmúlja. Arra is rádöbben, hogy csupán egyetlen olyan hely létezik, amely még egy sorozatgyilkos elméjénél is ijesztőbb: az anyja tudata, aki világra hozta őt.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?