Filmek

5 mesefilm a közelgő halloweenre

Az októberi hónap minden hetében öt olyan filmmel fogtok találkozni, amit halloween alkalmára tökéletes lehet. A mai bejegyzésben mesefilm ajánlókat hoztam, ami családok számára tökéletesek lehetnek, hiszen akár gyermekről, akár felnőttről van szó, ezek a mesék viccesek, szórakoztatók és szerethetők.

Hotel Transylvania

Az első, amit ajánlanék, a Hotel Transylvania. A film három részből áll, mindegyik Drakula gróf (szinkronhangja: Adam Sandler) őrült, laza és bulizós életét követi nyomon. Egy olyan helyet biztosított szörnytársainak, ahol nyugodtan elengedhetik magukat, azonban Drakulának nem könnyű az élete, hiszen vigyáznia kell egyetlen szeretett lányára, Mavis-re (szinkronhangja: Selena Gomez), akinek immár a 118. születésnapi buliját fogják megrendezni. Egy remek kis családi fantasztikus és animációs mesefilmre számíthatunk, ami igazán viccesre sikeredett. Hatalmas siker volt, amikor az első részt leadták, majd jöttek sorban az utánpótlások. Már nem csak filmként szerepel a vásznon, hanem sorozatként is megállja a helyét, ahol Mavisé a főszerep. Igazi szórakozást nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt és nagyszerűen ráhangol a Halloweenre is. Szerintem egy tökéletes darab halloween napjára.

Coraline és a titkos ajtó

Különleges története van a következő animációs filmnek, ami Coraline és a titkos ajtó címet kapta. Coraline (szinkronhangja: Dakota Fanning) unalmas és átlagos életet él mindaddig, amíg nem talál egy titkos ajtót a nappalijukban. Gondolván, hogy semmi rossz nem sülhet ki belőle, felfedezőútra megy. Egy ugyanolyan világba érkezik, mint a sajátja, de mégis más, például abban, hogy az emberek sokkal érdekesebbek, kedvesebbek és szórakoztatóbbak, mint a való életben illetve még egy apróság, az alternatív világban minden embernek gomb szeme van. Coralinenak felajánlják az ott élő gombszemű szülei, hogy örökre velük maradhat, amire a lány kissé megtorpan és innen kezdődnek a bonyodalmak, ugyanis az alternatív világbéli emberek még sem olyan kedvesek, mint azt a naiv kislány gondolta. Hogy tetszik a története? Én amikor először láttam, nagyon beleszerettem, tényleg egyedinek tartom és most eljött az idő, hogy újra nézzem.

Szörnyen boldog család

A Szörnyen boldog család című film 2017-ben jelent meg, ami egy olyan család életét mutatja be, akik boldogtalanok. Az apa, Frank Wishbon munkamániás, a feleség, Emma próbálja összekovácsolni a családot, van két gyermekünk is, a lányuk Fay folyamatosan lázad, míg a fiukat Max-et zaklatják az iskolában. Emma egy halloweeni bulira invitálja a családját, ahova saját maga készítette el a jelmezeket. Természetesen senki nem fogadja örömmel ezt a partit, de végül elmennek, ami elég rosszul sül el, hiszen egy Baba Yaga nevű boszorkány a beöltözött családot azzá varázsolja, ami a jelmezük. Így lesz Emmából vámpír, Frankból Frankeinstein, míg Fay múmia és Max vérfarkas. A családnak meg kell találnia a boszorkányt, hogy az átok amivel sújtotta őket megtörjön. Remélem kíváncsivá tettelek annyira titeket, hogy megnézzétek ezt a mesefilmet (is).

Coco

Itt van még a Coco című animációs film is, ami egy 2017-es alkotás és a mexikói halottak napján játszódik. Főszereplőnk Miguel Rivera, aki szülei tiltakozásának ellenére is zenész szeretne lenni, mint ükapja. Megkeresi annak emlékhelyén lévő gitárját, hogy benevezhessen egy zenei tehetségkutató versenyre, azonban, amint megpengeti a hangszert váratlanul látni kezdi a holtakat. Hogy visszatérjen az élők világába egy olyan rokont kell találnia, aki támogatja őt és áldását adja az álmaira. Miguel pedig amíg meg nem találja a megfelelő családtagot, addig a holtak varázslatos és színkavalkádos világában bolyong, de sietnie kell, hiszen ha sokáig marad a halottak között, ő maga is azzá válhat. Ha még nem láttátok ezt a csodás mesét és kíváncsiak vagytok az egész történetre, akkor mindenképpen meg kell néznetek. Ezzel aztán a gyerekeknek is igazi lesz a halloween.

Addams Family

Utolsóként pedig a hamarosan bemutatásra kerülő Addams Family mesefilm változatát említeném meg. Az október 31-én mozivásznakon debütáló kissé morbid, de vicces Galád család életét vétek lenne kihagyni. Az előzetese elég szórakoztató lett, hiszen az Addams család ismét kiborítja a körülöttük lévő átlagos embereket, kicsit felborítják a rendet és  mindezt igazi élvezettel teszik. Morticia (Charlize Theron), Gomez (Oscar Isaac), Wednesday (Chloë Grace Moretz) és Pugsly (Finn Wolfhard) ismét remek szórakozást nyújt a rajongók számára, hiszen ki ne szeretné őket?

Biztosan van még olyan, ami illene a listába. Nektek melyik a kedvenc mesefilmetek, amit halloween alkalmából mindig megnéztek?

Hozzászólások