Média

43 Harry Potter érdekesség

Eljött az október, közeleg a halloween, ideje bepótolni a lemaradásunk és újranézni, vagy elkezdeni (bár szerintem kizárt, hogy lenne olyan, aki még nem látta) a Harry Potter című filmsorozatot, hiszen összesen nyolc része van, ráadásul egy részük több mint három órás. Az már mellékes, hogy megjelent a spin-off is, ami A legendás állatok és megfigyelésük névre hallgat.

Gondolom sokatok tudja, hogy mi folyik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, hiszen ez egy olyan klasszik, amit már mindenkinek látnia kellett életében legalább egyszer. Az őszi estéken pedig az egyik legjobb időtöltés, hogy ezt a remek J. K. Rowling által megírt könyvsorozatból készített fantasy filmet újranézzük.

Nem szeretném újra bemutatni nektek a Harry Potter történetét, de írtunk pár érdekességet róla, amit szerintem érdemes újra elolvasni és most ismét hasonlóval érkeztem, összesen 43 újdonságot olvashattok, ami biztos meghozza a kedveteket a filmsorozat újranézéshez.

1. A karakterek eredeti nevei ezek lettek volna: Hermione Puckle, Neville Puff, Draco Spinks, Lily Moon (Luna Lovegood), Madhari Patil és Mati Patil.

2. Fred és George április elsején, azaz bolondok napján születtek.

3. George Weasley feleségül vette Angelina Johnson-t, és két gyermekük született Fred és Roxanne.

4. Fred és George egyszer megdobták hóval Voldemort arcát.

5. Remus Lupin patrónusa (védőszentje) farkas volt, nem pedig vérfarkas.

6. Minerva McGonagall tehetséges kviddics játékos volt, de amikor utolsó éves volt a Roxfortban csúnya esése volt, ami agyrázkódást okozott és több bordája is eltört.

7. A 7-es szám meghatározó szerepet töltött be a Harry Potter univerzumban. Hét Harry, hét könyv, hét kígyó a titokkamra ajtaján és hét játékos egy kviddics-mérkőzésen.

8. Harry, Ron és Hermione megkapta saját Chocolate Frog (varázsló) kártyáit.

9. Rowling szerint a Harry Potter sorozat valószínűleg nem íródott volna meg, ha anyja még mindig életben lenne. “A könyvek tartottak életben, amikor elvesztettem őt.”

10. Rowling majdnem megölte Ront.

11. Michael Jackson egyszer felkereste Rowlingot, hogy zenét csinálhasson könyveihez, de ő visszautasította az ajánlatát.

12. Rowling hosszú ideig a sorozat utolsó szavát “sebhely”-nek tervezte, de végül az utolsó mondatot “Minden rendben volt”-ra változtatta.

13. Voldemort 71 éves volt, amikor meghalt a Roxfort csata során.

14. Dumbledore szerelmes volt Gellert Grindelwaldba.

15. Pitont nem azonnal adták hozzá az igazgató irodájában található portrékhoz, de Harry ragaszkodott ahhoz, hogy Dumbledore mellé helyezzék.

16. A legtöbb Black családtagot csillagok vagy csillagképek alapján nevezték el. (A Sirius a legfényesebb csillag neve, amelyet éjjel a Földről látni lehet. Kutyacsillagként is ismert, és része a Canis Majornak, a Nagy Kutya csillagképnek. Animációként Sirius kutyává alakulhat.)

17. Quirrell (Mógus) professzor technikailag ideiglenes Horcrux volt.

18. Ginny Weasley hivatásos kviddics-játékos lett a Holyhead Harpies-ban, de végül visszavonult a gyermekei miatt. Ezután pedig a Daily Próféta kviddics vezető tudósítója lett .

19. James Sirius Potter, Harry legidősebb fia ellopta apja íróasztaláról a Marokkó térképét.

20. JK Rowling a dementorokat akkor hozta létre, amikor a húszas éveiben mély depresszióval küzdött.

21. Herpo the Foul volt az első, aki horcruxot majd egy baziliszkuszt hozott létre.

22. Winky, a házimanó még mindig Roxfortban van.

23. Remust Antonin Dolohov, Tonks-t pedig Bellatrix Lestrange ölte meg.

24. 700 szabálytalanság létezik a kviddicsben.

25. A King’s Cross Station összes frakcionált peronja varázslók és boszorkányok számára használatban van. A 7 1/2 platform az Orient Express.

26. Draco Malfoy a Durmstrang Intézetben járt, de az anyja nem akarta, hogy olyan távol legyen otthonától.

27. A harmadik illat, amelyet Hermione az Amortentia szerelmi bájitalában felismert, Ron haja volt.

28. Rowling azt mondta, hogy ha Dumbledore temetésén mugli dalt játszanának, akkor Frank Sinatra „My Way” dala csendülne fel.

29. A karakteres halálesetek egyike azoknak a narratív elemeknek, amelyeket Rowling előre felvázolt. Eredetileg azt tervezte, hogy Ron apja, Arthur Weasley meghal a “Főnix rendjében”, de végül meggondolta magát. Úgy gondolta ő az egyetlen normális apa a filmsorozatban és ezért nem lenne jó ötlet komor sorsot szánni neki.

30. A filmek speciális effektusai a zöld képernyőktől az animatronikáig terjedtek.

31. A készített ételek egy része valódi volt.

32. Neville Longbottom neve csak vicc. Rowling szerette Neville karakterét, de a neve arra utal, hogy sosem lesz elég jó.

33. Rowling azt mondta, hogy Dolores Jane Umbridge az egyik legveszélyesebb karakter akit valaha is feltalált.

34. Nicolas Flamel a való életben francia tudós és könyvkereskedő volt, a 14. és a 15. század elején élt.

35. A teszlek süveg Newton Scamandert hugrabug (hufflepuff) házba rakta.

https://data.whicdn.com/images/260860021/original.gif

36. Négy különböző bagoly játszotta Hedwig-et, Harry baglyát. Több mint 12 állat Makeszt, Ron kedvtelésből tartott patkányát, négy macska játszotta Hermione cicáját, Crookshanks-t, azaz Csámpászt, és kilenc nápolyi masztiff Hagrid kutyáját, Fangot, azaz Agyart.

37. A való életben Daniel Radcliffe 160 szemüveget kapott a nyolc Harry Potter film alatt. Bár működött volna az Oculus repairo varázslat.

38. Voldemort halloween napján megöli Lily-t és James-t, akik ebben az évben ünnepelik haláluk 38. évfordulóját.

39. Harry 39 éves lenne idén.

40. Összesen 40 cicát fotóztak le Delores Umbridge professzor mozgó cica tányérjai miatt.

41. A halálfalók jelei végül elhalványult hegekké alakulnak. Nem égnek és nem fájnak.

42. Az iskola mottója:  Draco dormiens nunquam titillandus („Alvó sárkányt soha ne ébressz fel” [szó szerint: soha ne csiklandozd meg]”)

43. Rupert Grint-nek, aki Ron Weasley-t játssza, arachnofóbiája van, ami azt jelenti, hogy valóban fél a pókoktól.

Melyik volt az a pont, amelyik a legjobban meglepett titeket? Hiányoltok valamit a listáról, amit minden rajongónak tudnia kellene? Írjátok meg nekünk, Ti milyen érdekességet tudnátok még hozzá tenni a listához.

Hozzászólások