Média

10+1 érdekesség a születésnapos Can Yamanról

Can Yaman korunk egyik leghíresebb török színésze, aki meghódította Európát is. Can amellett, hogy tehetséges a művészetben,  az élet más területein is nagyon otthonosan mozog. Több helyen élt már a világban, és jelenleg az Olaszországban található Palermóban forgat,ami amolyan második otthonává vált. Most harminckettedik születésnapja alkalmából hoztunk néhány érdekességet róla.

1. Can 1989. november 8-án született Isztambulban, édesapja Koszovóból, édesanyja Macedóniából származik. A szülei viszont öt éves korában elváltak. Nevelésében nagyon sokat segített a nagymamája. Testvére nincs.

2. Több országban tanulhatott, a középiskolát Olaszországban végezte. Főiskolásként lehetősége volt cserediákként az Egyesült Államokba mennie, itt végezte el a jogi egyetemet. Ezután kezdett ügyvédként dolgozni.

3. Folyékonyan beszél öt nyelven köztük angolul, spanyolul és olaszul.

4. A jogi és ügyvédi pálya nem igazán nyerte el a tetszését, pillanatok alatt hagyta ott. Később megismerkedett a menedzsereivel, akik fantáziát láttak benne. 2014-ben kapta meg első szerepét a Gönül Isleri című sorozatban.

 

5. A legnagyobb ismertséget országában, Ferit Aslan szerepe hozta meg számára 2017-ben a Dolunay sorozatban, míg nemzetközileg az Erkenci Kuş (Álmodozó) is óriási sikert aratott. Can Divit karaktere egy világutazó, sportos romantikus férfi, amelyet remekül alakított. Akárcsak a Mr. Wrong, amelyről egy korábbi cikkünkben is olvashattatok.

 

6. Mindig nagy szerepet játszott az életében a sport, a sorozatokban is gyakran látható ilyen jelenetekben. Emellett szívesen olvas, dobol és kosarazik, mi több, a modell szakmában is keresik őt.

7. Együtt járt kolléganőjével, az Álmodozó másik főszereplőjével, Demet Özdemirrel. Elmondása szerint a sorozat huszadik epizódja körül jöttek össze, amiről sokáig nem beszéltek. Valószínűleg 2020 körül szakíthattak, mert az év végén, már a híres olasz riporterrel és műsorvezetővel, Diletta Leotta-val volt együtt. Eljegyezte őt, de idén nyáron az ő kapcsolatuk is véget ért.

8. Imádja a ’90-es évek török zenéjét.

9. Kedven színésze Brad Pitt.

10. Nemrégiben kiadott egy saját márkás parfümöt, Can Yaman Mania névvel, amely uniszex, így férfiaknak és nőknek is ajánlják. Az eper édessége, érzékisége és intenzitása jellemző az illatra.

10+1. Nagyon népszerű a közösségi oldalakon is, amelyeket szívesen használ és ossza meg rajtuk a mindennapjait. Instagramon akár a sportolását nézhetjük vagy azt, hogy éppen hol jár. Közel 9 millós követőtáborral rendelkezik, és mostanában a palermói forgatásokról láthatunk képeket, videókat.

 

 

Isten éltesse!

Hozzászólások