HírekMédiaZene

Zeneajánló: Oonagh

Oonagh neve Magyarországon szinte egyáltalán nem ismert, pedig egy igen tehetséges énekesnőről van szó. A Németországból származó előadó 2014 óta van jelen a zenei palettán, de a művészneve felvétele előtt, Senta-Sofia Delliponti színésznőként már bizonyította tehetségét. 2010 és 2013 között hazája egyik legsikeresebb szappanoperájában, a „Gute Zeiten schlechte Zeiten”-ben szerepelt. Nem sokkal a szériából való kilépése után vette fel az Oonagh nevet, és kezdte el kiépíteni zenei karrierét.

Dalai a kelta hangzásvilágot ötvözik a modern popzenével, aminek eredményeként igen különleges számok kerülnek ki a kezei közül. Viszont ami számomra igazán egyedivé, és kiemelkedővé teszi, az az, hogy a szövegek megírásakor a Tolkien által alkotott sindarin nyelvet is felhasználja. A refrén általában tündéül csendül fel. Az énekesnő mindezidáig három nagylemezt adott ki, a legutóbbit 2016-ban, „Märchen enden gut” címmel.

Ugyancsak 2016-ban, Oonagh közös dalt készített a Celtic Woman együttessel, akik e zenei műfaj legismertebb előadóinak számítanak. A Tír na nÓg című számhoz videóklippet is forgattak, és több alkalommal is felléptek közösen.

Az énekesnő 2018-ban egy kis időre szüneteltette a karrierét, kislánya Imea érkezése miatt. Nemrégiben azonban visszatért a stúdióba, és hamarosan újabb csodálatos dalokra számíthatunk tőle.

Zeneajánló: Gabrielle Aplin – Please Don’t Say You Love Me

Hozzászólások