Sorozatok

Véget ért a Shadowhunters

Szomorú hónap ez a rajongók számára, hiszen három évad után búcsút kellett intenünk kedvenc árnyvadászainknak, hiszen végleg befejeződött a Shadowhunters.

A fináléra május 6-án került sor Amerikában, amelyet a Freeform vetített és amelyre a szereplők is összegyűltek, hogy együtt nézzék a két és fél órás epizódot. A készítők ugyanis úgy döntöttek, hogy a sorozatot egy dupla résszel szeretnék lezárni.  Cassandra Clare regényei alapján készült  – A végzet ereklyéi – nagy népszerűségnek örvend hazánkban is. A történet szerint árnyvadászok védik meg a világunkat természetfeletti lényektől (vámpírok, démonok, tündérek, vérfarkasok).  Évszázadokig háború dúlt az alvilágiak és az árnyvadászok között, de a közös cél érdekében letették a fegyvert. Cassandra Clare hat köteten keresztül írja le Clary kalandjait, hogyan csöppen bele abba az életbe, amit édesanyja eltitkolt előle és miként tud beilleszkedni az árnyvadászok világába.
A kötetekből később filmek is készültek.

A Shadowhunters – A végzet ereklyéi című sorozat 2016 elején kezdődött, amelyet Kanadában forgattak.  A szereplőket is hamar kiválasztották, így Clary Fairchild/Morgenstern szerepére Kat McNamara, Jace Wayland/Herondale, Dominic Sherwood, míg  Alexander (Alec) Lightwood – Matthew Daddario, a testvérét alakító Isabelle-t pedig Emeraude Toubia játszotta.  Az első két évad fő gonoszát – Clary apja – Valentine-t  és  Az uralkodónő című sorozatban is szereplő Alan van Sprang alakította.
A sorozatban feltűnik még egy hatalmas boszorkánymester is, Magnus (Harry Shum Jr.), aki Alec szerelme lesz az epizódok alatt, illetve Clary legjobb barátja, a későbbiekben vámpírrá vált Simon (Alberto Rosende). A harmadik évad 21 részből áll, ezek elég izgalmasra sikeredtek, legfőképp ami az utolsó részeket illeti. Jace a halálból tért vissza, ami kicsit megnehezíti a mindennapjait és amelyről még szerelmének sem beszél. Clary titkolja azt, hogyan is mentette meg Jace-t. A részek alatt aztán kiderül a titok, amelyet Clary és Jace kapcsolata is megsínyli, mivel a harmadik évadban megjelenő Lilith maga mellé állítja az árnyvadászok egyik legjobb harcosát. Ezen kívül az is kiderül, hogy Jonathan – Clary testvére – is életben van, aki szintén őrült tervet eszel ki, továbbá összedolgozik a királynővel. Magnus és Alec próbálja menteni a menthetőt, de a boszorkánymester nehezen éli meg az apjával való találkozást.
Az utolsó részekben az árnyvadászok mindent megtesznek, hogy Jonathant és Lilith-t is legyőzzék, de vannak akiknek súlyos árat kell ezért fizetniük.

Nem szeretnénk a finálé főbb momentumait elárulni, hiszen aki még nem látta, feltétlen nézze meg, izgalmas két és fél óra elé néz. A sorozat az értékeléseken “átlagos” értékelést kapott, átlagosan 5,6/10. Ezen felül azért bezsebelt pár díjat az évek során: BMI TV Zenei Díj, Kiváló drámai sorozat, Teen Choise Awards – TV: Sci-Fi / Fantasy Show, People’s Choice Awards – Legjobb női TV sztár 2018, Katherine McNamara.  A sorozat nyitódalát a This is the Hunt-ot, Ruelle énekelte, amely 2017 nyarán jelent meg, az énekesnő a sorozat további dalaiban is közreműködött.
A Shadowhunters végül 55 résszel búcsúzott a képernyőről.

Ti szerettétek a sorozatot?

Hozzászólások