Filmek

Érkezik a Halálos iramban 10. része

 

Vin Diesel világa már több, mint húsz éve töretlen, és az utcai versenyzésből már egészen komolyabb vizekre eveztek az alkotók. Paul Walker halála óta is készültek részek, amelyekbe több, izgalmas szereplőt és ellenségeket vontak be a történetbe. Ezúttal a tizedik film készült el, amely hamarosan meg is jelenik a mozikban!

Úgy tűnik, hogy Dominic Toretto kalandja végére ér, hiszen a  franchise már-már legendás a tíz részt tekintve. Az újabbnál-újabb fejezetek az utcai versenyző életében egyre inkább Toretto személyes ügyeit vetítette előtérbe. A csapat persze minden alkalommal a férfi mögött volt, és együttes erővel győzték le az ellenséget. Az évek során olyan hírességek szállhattak szembe Vin Diesel-el, mint Jason Statham, Charlize Theron, Luke Evans, John Cena és sokan mások.

Mi várható a tizedik részben?

“Egyrészt azért kell Fast 10-et két különböző filmre bontani, mert olyan sok a fedezni való.  Sok hely van még a világban, ahova még el kell látogatnunk” – mondta Vin Diesel a sajtónak. Ebből kifolyólag gondolhatunk arra is, hogy akár a befejező részt, több filmre osztják majd.

A Fast 9 és X is tolódott a covid-járvány miatt, de idén biztosan látható lesz a legújabb, amelynek címe az lett, hogy Kezdődik az út vége.
A nemrégiben megosztott előzetes igazán izgalmasra sikeredett, amelyben csak kapkodjuk a fejünket, és láthatóan ismét új tájakra eveznek az alkotók. Felfedték, a már beharangozott új főgonosz kilétét is, aki ezúttal Dante (Jason Momoa) lesz, hogy bosszút álljon Toretto-n és családján.
A rendezői szék is változott az utolsó film óta, hiszen Justin Lin nevéhez köthető  több rész is , de Dieselel való konfliktusa miatt kiszállt a projektből. Helyét az a Louis Leterrier vette át, akinek a neve A szállító filmekhez vagy A hihetetlen Hulkhoz köthető. A forgatások 2022. áprilisában kezdődtek, és állítólag Londonban, valamint Rómában is zajlottak.

Miről fog szólni az új film?

 

 A Fast X, a Fast & Furious Saga tizedik filmje  elindítja a  legnépszerűbb globális franchise utolsó fejezeteit, immár a harmadik évtizedben, és még mindig ugyanazokkal a főszereplőkkel és karakterekkel, mint a kezdetekkor. Most szembesülnek a leghalálosabb ellenféllel: egy félelmetes fenyegetéssel, amely a múlt árnyékából bukkan fel, akit a vérbosszút esküszik. Eltökélt szándéka, hogy szétzilálja ezt a családot, és elpusztítsa mindazt – és mindenkit –, akit Dom szeret örökre. A 2011-es Fast filmben Dom és legénysége kiütötte a gonosz brazil drogkirályt, Hernan Reyest, és véget vetett a birodalmának egy Rio de Janeirói hídon. Azt nem tudták, hogy Reyes fia, Dante (Jason Momoa) szemtanúja volt mindennek, és az elmúlt 12 évet egy olyan terv kidolgozásával töltötte, hogy Dom megfizesse az árát a családja elvesztéséért.  Dante szét akarja szakítani Dom családját,  Los Angelestől Rómáig, Brazíliától Londonig és Portugáliától az Antarktiszig. Új szövetségesek jönnek létre, és a régi ellenségek újra előkerülnek. Ám minden megváltozik, amikor Dom rájön, hogy saját 8 éves fia (Leo Abelo Perry) Dante bosszújának végső célpontja.

Kik térnek vissza a Fast X-ben?

Vin Diesel természetesen újra látható lesz, mint Dominic Toretto, mellette feltűnik szerelme Letty, akit Michelle Rodriguez alakít. Visszatér a filmbe Dom húga, Mia (Jordana Brewster), Tyrese Gibson, Ludacris, mint Tej Parker és Ramsey (Nathalie Emmanuel) a hacker. Feltűnik még Helen Mirren, Jason Statham, Scott Eastwood, de látható lesz Rita Moreno, mint Dom és Mia nagymamája.
Új karakterként bemutatkozik  Brie Larson, mint Tess, illetve Daniela Melchior is.  A hírek szerint látható lesz még Cardi B, Don Omar és John Cena is.

A filmre már nem kell sokat várni, hiszen május 19-én újra felbőgnek a motorok. 

Hozzászólások