Új sorozat indul november 4-től az HBO GO-n

A HBO GO sikere talán a cikkünkben említett sorozatok miatt lehetséges. Hiszen a Boszorkányok elveszett könyve vagy a Legacies, de a történelmi ihletésű sorozatok is nagyon népszerűek lettek az epizódok alatt. A csatorna kedvelői most sem unatkoznak majd, hiszen november 4-től egy újabbat indít.  Philip Pullman Az Úr sötét anyagai című világhírű regénytrilógiája elevenedik meg, az első évadban nyolc részt láthatnak majd a nézők. Az arany iránytű (2007) film után most sorozatban szeretnék bemutatni az író által kreált világot.

A sorozat főhőse egy kislány, Lyra Belacqua életét mutatja be, ami tele van varázslattal és kegyetlenséggel. A fantasy egy, a miénktől párhuzamos világban játszódik, ahol az ember testén kívül létezik egy beszélő, úgynevezett állatdamóin formájában. Lyra barátja után kutat, miközben meghall valami különöset, s felfedez egy összeesküvést. A lány a világok között utazik, megismerkedik Will-el, kalandjuk során pedig rengeteg eltitkolt dologra bukkannak, ami az élő-és holtak világára is veszélyes lehet.

A sorozatban Lyra karakterét Dafne Keen alakítja, apját,  az X-Men filmek sztárja, James McAvoy, az antagonistát a Lutherben is látható Ruth Wilson. A rendezői székben Tom Hooper, míg a forgatókönyvet Jack Thorne írta.

Hozzászólások