FilmekMédia

Pókember elhagyja a Marvel filmes univerzumát

Pár nappal ezelőtt bombaként robbant a hír, miszerint a Sony és a Disney nézeteltérései miatt a Pókemberre vonatkozó együttműködésüknek vége szakad. A rajongók részéről azonnal beindult a pánik, ugyanis mindannyian tisztában voltak vele, ez mit jelenthet. A Marvel-moziverzum egyik pillanatról a másikra, elvesztheti az egyik legsikeresebb szuperhősét.

A karakter megfilmesítési jogával hivatalosan a Sony rendelkezik, de a közös munkának hála, a Disney-nek is lehetősége adódott arra, hogy felhasználja. Így készült el végül a harmadik, Tom Holland-féle verzió, aminek megalkotásában a Marvel Stúdió aktívan kivette a részét. Az egyezségből mindketten sikeresen jöttek ki. A Disney beleszőhette Pókembert a Marvel filmes univerzumába, míg a Sony a képregényóriás marketingjének köszönhetően szép összeget zsebelhetett be a filmek után. Öt produkción keresztül, rendben ment minden, majd a bimbózó kapcsolat a legutóbbi után hirtelen megszakadt. A nézeteltérés a két stúdió között az anyagiak miatt alakult ki. A Disney nagyobb részesedést szeretett volna a közös munkákból, míg a másik fél erről hallani sem akart. A Pókember – Idegenben ugyanis a Sony legnagyobb bevételt hozó filmje lett, így foggal-körömmel ragaszkodnak hozzá.

A különválás mindkét fél részéről hivatalosan is megerősítésre került, így sajnos már biztosra vehetjük, hogy a hálószövő kalandjai a Marvel moziverzumban véget értek. Egyes hírek szerint még folynak a tárgyalások a stúdiók között, és talán van valami remény arra, hogy közös nevezőre jussanak, bár az idő múlásával ez egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

A Pókembert megformáló Tom Holland sokáig nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, de a szemfülesek észrevették, hogy Instagramon kikövette a Sony oldalát, és a nagy balhé közepette a Vasembert alakító Robert Downey Jr.-ral túrázott. A D23-on végül megtörte a csendet.

“Alapvetően öt filmet csináltunk, ami öt nagyszerű év volt az életemben. Ki tudja, mit tartogat a jövő? Csak annyit tudok, hogy maradok Pókember. Habár Pókember jövője más lesz, de ugyanolyan nagyszerű és csodálatos lesz, mint eddig, és új módokat találunk majd, hogy még jobbá tegyük a filmeket.”

Bár a szuperhősnek el kellett búcsúznia a Marvel filmes univerzumától, a kalandjai továbbra sem érnek véget, ugyanis a Sony gőzerővel tervezi a folytatást.

Hozzászólások