Zene

Júliusi #kpop visszatérések #2

Az előző részben talán különböztek a stílusok, most valószínűleg kevesebbet fog váltakozni. Bár lesznek itt is érdekes zenék, amikre ha kíváncsiak vagytok, akkor mindenképpen hallgassátok meg őket.

A KNK egy öt tagból álló kpop banda. A srácok 2016-ban debütáltak és a KNK S / S Collection a negyedik minialbumuk. Ezen a korongon található a júliusban megjelent Sunset című daluk, amihez készült ez a látványos videóklip. Egy poposabb, house szám lett, amely kifejezi azon emberek érzéseit, akik első látásra szerelmesek lesznek és nem tudnak ebből kiszabadulni. A videóban a fiúkat sötét környezetben láthatjuk és csábító koreográfiát készítettek hozzá, amitől a dal elég titokzatossá válik.

Kevesen merik bevállalni a női idolok között a szexibb előadást, mert hamar letiltásra, kitiltásra kerülnek ezek a videók a Koreában. Bár SoRi inkább a művészi és táncos vonalát mutatta meg nekünk, emellett pedig remek énekhangja is felcsendül természetesen. A videóklip erős színekben, legfőképpen pirosban pompázik, és gyönyörű mozdulatokkal van tele. Érdekesség, hogy az énekesnőt a rajongói támogatták Patreon és Kickstarter oldalon keresztül, így tudott csak elkészülni a legújabb dala, amiért nagyon hálás és azt is elárulta, hogy lehet ez lesz az utolsó karrierje során. Ami valljuk be szomorú, de mégis gyönyörű lezárása lenne egy korszaknak.

A MAMAMOO csak úgy ragyog az új Gleam videóklipjükben. Ők az a csapat, akik mindenbe minimum 100%-ot adnak bele és ez a zene is így készült el. Az érdekessége pedig az, hogy egy napszemüveg reklámja lenne. Egy igazán fülbemászó, trópusi hangulattal ellátott pop dal készült Davich Optical Chain márkának, amely arról szól, hogy a világ miként ragyog, ha a szerelmével van az ember. A szám koreai címe a „gleam”, azaz csillogás vagy „shin” („빛”, „bits vagy bich” kiejtése az igeragozástól függ) szójátéka, és ezzel játszanak a lányok (da bichina (다 빛 이나)), hogy minél jobban hasonlítson a márka nevéhez. Mivel egy reklámdalról van szó, így ennek megfelelően a zenében gyakran hivatkoznak a szemre és az optikai kopásra, és a „Gleam” klipje nagy hangsúlyt fektet a szemüvegekre is. Nagyon szeretem ezeket a lányokat.

A CIX debütálása az egyik leginkább várt debütálás volt 2019-ben. Elsősorban azért, mert a C9 Entertainment keretében működő fiúcsoport tagjainak a rajongótábora már megvolt, még a  július 24-i hivatalos debütálásuk előtt. A Movie Star című daluk karizmatikusra sikeredett, a videóklipje igazán látványos lett, nagyon tetszik, hogy a fiúk szinte egyformán kapták meg a részüket, nincs elnyomva senki. Nagyon jól hangzik, ahogy az ének és a rap rész váltakozik, tetszik a suttogás, amikor a refrénhez érünk. Fülbemászó lett az egész.

Utoljára hagytam az egykor GWSN néven futó lánybandát, most már Girl in the Park-nak hívják magukat. Szerintem jót tett nekik a névváltoztatás, én például a GWSN-re sose figyeltem fel. A Red-Sun című számuk hasonló az előző zenéikhez, az elején annyira lehetett látni azt a cukiságot, amit általában a koreai női bandák és/vagy idolok képviselnek, majd 15 másodperc múlva egyre ütemesebb lett a dal. Ahogy a klipet nézzük, nagyon látványos és fantáziadús. Tetszik a két helyszín, ahol játszódik és az egész világ ahol vannak.

Találtatok olyan zenét, ami elnyerte tetszéseteket? Írjátok meg nekünk melyik volt a kedvencetek a múlt havi listából. Kihagytam esetleg valamit? Nyugodtan osszátok meg velünk véleményeteket.

Hozzászólások