HírekMédiaSorozatok

Odaát – Október 11-én indul a 14. évad

A Jared Padalecki és Jensen Ackles főszereplésével készült Odaát a CW legrégebbi, és egyben az egyik legsikeresebb sorozata, ami az elmúlt évek alatt hatalmas rajongótáborra tett szert. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a Winchester fivérek október 11-én már a tizennegyedik évaddal térnek vissza a televíziók képernyőjére. Nemrégiben megjelent az első előzetes, így kaphattunk egy kis betekintést, mi vár majd ránk a legújabb szezonban.

A rajongók legnagyobb örömére az előzetes mellett sok-sok információmorzsa is napvilágot látott a 14. évaddal kapcsolatban, ezekből hoztunk nektek párat. Amennyiben még nem láttátok a korábbi epizódokat, csak saját felelősségre olvassátok tovább a cikket, ugyanis spoilereket is tartalmaz.

Íme 10 dolog, amit már biztosan tudhatunk!

1. Az új évad 20 részes lesz

Amikor kiderült, hogy a megszokott 23 epizód helyett valamivel kevesebbet kapunk, sokan megrémültek attól, talán az írók kezdenek kifogyni az ötletekből. Ám errő szó sincs. Sőt, az Odaát készítői elárulták, ezzel a lépésükkel pont a széria meghosszabbítását szeretnék elérni. A rövidebb évadnak köszönhetően a színészeknek közel egy hónappal tovább tart a szabadságuk, így sokkal több időt tölthetnek a családjukkal. Cserébe ha a CW is úgy akarja, még nagyon sokáig láthatjuk a Winchester fiúkat.

2. Danneel Ackles visszatér

A Dean Winchestert megformáló Jensen Ackles 2010-ben házasodott össze Danneel Harris színésznővel. Az Odaát rajongói sokáig kampányoltak azért, hogy ő is szerepeljen a sorozatban, de Danneel nem igazán volt vevő a dologra. Szerette volna, ha a sorozat megmarad a férje projektjének. 2017-ben végül mégis beadta a derekát, így a 13. évadban Jo nővér/Anael szerepében mutatkozott be. Az eddig megjelent képek, és az előzetes alapján már biztosra vehetjük, hogy az októberben is láthatjuk a karakterét. Az előző évhez képest az Ackles házaspárnak várhatóan sokkal több közös jelenete lesz.

3. A 300. epizód

Az Odaát az egyik leghosszabb ideje futó sorozat, ami még a számára otthont adó CW csatornánál is korábban indult el. A 14. évadban a 300. epizódot is eléri, ami újabb mérföldkő a széria életében. Az eddig napvilágot látott információk szerint Robert Singer rendezi, és Andrew Dabb írja az epizódot. Mint elmondták, arról fog szólni, miként látják Lebanon lakói a testvérpárt, akik már hosszú ideje a kisvárosban lévő Egyetemes bunkerben élnek. A készítők azt ígérik, a 200. részhez hasonlóan ez is egy igazi „szerelmes levél” lesz a rajongóknak.

4. A „lányok” újra képernyőn

Az Odaát a 13. évadban mutatta be a „Wayward Sisters” backdoor-pilótját, de sajnos a CW érdeklődését nem keltette fel, így nem rendelték be a sorozatot. Az ott felvezetett történetszálak, amik a tervek szerint a spin-off szériában kerültek volna lezárásra, az Odaát 14. évadában kapják meg a méltó befejezést. Jody Millsre ugyanakkor már jóval korábban is számíthatunk.

De nem a Wayward lányok az egyetlen női karakterek, akiket újra láthatunk a sorozatban. Az apokaliptikus világból származó Charlie szintén visszatér, ahogyan a boszorkány Rowena is. Utóbbi a hírek szerint fontos szerepet fog kapni a 14. évadban.

5. Nem a „világvégén” lesz a hangsúly

A korábbi évadok közül nagyon sokat úgy építettek fel, hogy az utolsó epizódokban egy igen fontos – és az egész világra hatással lévő – összecsapásra került sor. A készítők elárulták, a 14. évad e tekintetben teljesen más lesz, ugyanis sokkal inkább a karakterek érzelmeire koncentrálnak majd, mintsem arra, hogy egy újabb „világvége” sztorit építsenek fel. Az Odaát eddig is jeleskedett abban, hogy a szereplők lelki világát a rajongók elé tárja, de úgy tűnik ezt még tudják fokozni. Nem csak egy-egy ilyen jelenetet, hanem egy egész évadot kapunk.

6. Michael vs. Dean Winchester

A 13. évad utolsó epizódjában Dean beleegyezett, hogy Michael a Luciferrel való összecsapás idejére megszállja. Nos, a párhuzamos világból érkező arkangyal simán felrúgta a megállapodásukat, és miután legyőzték az ördögöt, egyáltalán nem hagyta el az idősebb Winchester testét. Sőt, az irányítást is teljes mértékben átvette felette. Hogy pontosan Mihály meddig is fog maradni, azzal kapcsolatban nincsnenek pontos információk. Egyes hírek szerint az évad első felében Jensen Ackles csak Michaelt fogja alakítani, ám már az is felröppent, hogy Dean a harmadik részben visszatér, és az arkangyal a továbbiakban leginkább flashback jelenetekben lesz látható. Még nem sikerült kibogozni, melyik állítás igaz, és melyik nem, de nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbira számíthatunk.

7. Castiel és Jack sok időt töltenek majd együtt

Miután Lucifer ellopta tőle az erejét, Jack maga is ember lett. A 14. évadban próbál megbírkózni a történtekkel, és igyekszik beilleszkedni az emberek világába, de persze ez közel sem lesz egyszerű feladat. Mint kiderült, ezen az időszakon Castiel fogja átsegíteni, aki a 9. évadban hasonló dolgokon ment keresztül.

8. Bobby és Mary

A 13. évad záróepizódjában, Mary Winchester és az apokaliptikus világból érkező Bobby egy jelenetben az erdőben sétálgattak, és feltűnően kellemesen érezték magukat egymás társaságában. A rajongók azonnal tippelgetni kezdtek, talán a jövőben a két karakter között romantikus viszony is kialakulhat. Az elméletük később megerősítésre került, ugyanis Robert Singer elismerte, valóban szeretnék bemutatni a Bobby és Mary között virágzó kapcsolatot. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ez a Bobby egyáltalán nem olyan, mint amilyen az „igazi”, ami bonyolítani fogja a dolgokat.

9. Lesz egy Halloween-i epizód

A legutolsó Halloween-i epizódra a 4. évadban került sor, de 10 évaddal később, most végre egy újabb ilyen témájú részt kapunk. A 4. rész, ami a „Mint Condition” címet viseli, az alkalomhoz illően november 1-jén kerül levetítésre a CW csatornán. A forgatási képekből annyit már biztosan tudni lehet, hogy a fiúk ellátogatnak egy képregényboltba, és Andrew Dabb azt is elárulta, Dean Winchester kocka énjéhez fog kötődni a történet. Mint elmondta, nagyjából hasonló epizódra számíthatunk, mint amilyen a 13. évadban a „Tombstone” volt, amikor is Dean igazi cowboy rajongóként mutatkozott be.

10. Sam, mint vezető

Az apokaliptikus világból érkező vadászok vezetőjének szerepe akarva-akaratlanul is Samre hárul, aki viszont nehezen fog boldogulni testvére nélkül. Míg Sam elsődleges célja az, hogy megmentse Deant, a vadászok gondolkodás nélkül véget vetnének az idősebb Winchester életének. Ők olyasvalakit látnak benne, aki ismét rájuk szabadította Michaelt, így nagyon úgy tűnik Samnek nem csak az arkangyal miatt kell aggódnia.

Én személy szerint már tűkön ülve várom, hogy újra elkezdődjön a sorozat, biztos vagyok benne, most is egy nagyon jó évadot fogunk kapni. Ti is várjátok már? Mire számítotok az új évadban? 

forrás

Hozzászólások