Sorozatok

Odaát: Amit eddig tudunk a 15. évadról

A The CW csatorna legrégebbi, és egyben legsikeresebb sorozata hamarosan véget ér. A könnyes búcsú előtt azonban vár még ránk egy utolsó évad, ami sok-sok szívmelengető és szívszaggató pillanatot tartogat a rajongóknak. Pontosan mi is vár az Odaát nézőire? Összeszedtünk nektek pár dolgot, amit már biztosan tudhatunk a befejező szezonnal kapcsolatban.

1. Ez lesz az utolsó évad

A sorozattal kapcsolatban kétségkívül az egyik legelkeserítőbb hír az, hogy 15 hosszú évad után a Winchester fivérek története már nem folytatódik tovább. A rajongók az eltelt évek alatt rengeteg szép pillanatot kaptak a szériától, de sajnos egyszer minden jónak vége szakad. A befejezést sok más produkcióval ellentétben azonban nem a csatorna kezdeményezte, hanem maguk a színészek. Mint mondták, el szeretnék kerülni azt, hogy idővel elfogyjon belőlük a szufla, és a show csak árnyéka legyen egykori önmagának. Nehéz volt meghozniuk ezt a döntést, ugyanakkor olyan lezárást szeretnének adni a nézőiknek, ami méltó mind hozzájuk, mind magához a történethez. Erre pedig a következő évadban adódik meg a lehetőség. A hírt Jared, Jensen és Misha maguk osztották meg a rajongóikkal, egy Instagramra feltöltött videóban.

2. A szereplők egzisztenciális válságba kerülnek

A tizennegyedik szezon évadzárója meglepő fordulatokat tartogatott mindenki számára, amelyek közül talán az egyik legmegdöbbentőbb Chuck – azaz Isten –  valódi arcának bemutatása volt. A legutolsó képkockákban azt láthattuk, amint a dühös és sértődött teremtő mindent semmissé tesz, amit a főhőseink elértek. Sam, Dean és Cas a hírek szerint nehezen jutnak majd dűlőre azzal, hogy a mindenható már nem az ő oldalukon áll, és egyáltalán nem az a jóakaratú lény, akinek hitték. A káoszt, amit teremtett, nekik kell feltakarítaniuk, miközben szembe kell nézniük azzal, hogy Isten egészen idáig dróton rángatta őket.

3. Jack visszatér

Chuck egy csettintéssel az ürességbe küldte mindenki kedvenc nefilimjét, de akik jól ismerik a sorozatot, azok pontosan tudják, hogy a halál itt senkit sem akadályoz meg a visszatérésben.  A széria készítői elárulták, hogy Alexander Calvert karaktere biztosan fel fog tűnni az Odaát utolsó évadában, és az előző évhez hasonlóan, a történet alakulása szempontjából szintén fontos szerepet fog betölteni.

4. A régi ismerősök előkerülnek

Minden rajongó számított arra, hogy az utolsó szezonra pár jól ismert karakter előkerül, akikkel korábban a szériában már találkozhattunk. Ez a hír a későbbiekben megerősítésre is került, bár konkrét nevekre akkor még nem tértek ki. Nem olyan régen viszont kiderült, hogy az Adam Milligant megformáló Jake Abel is ott van a visszatérő színészek között, akire a széria nézői már hosszú ideje vártak.

Abel a sorozatnak mindössze három epizódjában tűnt fel, ugyanakkor ez alatt a rövidke idő alatt rengeteget hozzátett a sztori alakulásához. Adam-et a negyedik évadban a Winchester fivérek féltestvéreként ismerhettük meg, aki egy szezonnal később Dean helyett Mihály porhüvelye lett a Lucifer elleni összecsapás során. A karakter azóta Lucifer ketrecében raboskodik Mihállyal együtt, de az utolsó szezonra talán kiszabadulhat.

Andrew Dabb nyilatkozata alapján nem csak Adam visszatérésére számíthatunk, ugyanis a Halált és az Ürességet is szeretnék részletesebben bemutatni.

Néhány szereplő akit korábban megismerhettünk teljesen másként fog visszatérni, míg azok, akiket még nem volt igazán lehetőségünk bemutatni, most fókuszba kerülnek.

Természetesen más karakterek felbukkanása is tervben van, de pontos információk egyelőre még nincsenek ezzel kapcsolatban.

5. A sorozat színészei a rendezői székbe ülnek

Jensen Ackles a korábbi években már kipróbálta magát a kamera másik oldalán, és nem csak színészként, de rendezőként is közreműködött egy-egy epizód elkészítésében. Az ő nevéhez köthető például a 6. évad negyedik része, a “Weekend at Bobby’s”, vagy a tizenegyedik évad harmadik epizódja, a “The Bad Seed”. Nem lesz ez másként a tizenötödik szezon során sem, ugyanis Dean Winchester megformálója egy részt biztosan rendezni fog. Ugyanakkor nem ő az egyetlen színész a sorozatból, aki lehetőséget kap erre. A fiatal John Winchestert alakító Matt Cohen, és a Gábriel arkangyalként megismert Richard Speight Jr. szintén megcsillogtathatják rendezői tudásukat.

6. Nem Chuck lesz az egyetlen gonosz

Az előző szezon évadzáróját tekintve nem meglepő azt kijelenteni, hogy az utolsó szezonban maga Isten lesz a rosszfiú, és a Winchester testvéreknek magával a mindenhatóval kell felvenniük a harcot azért, hogy megvédjék az embereket. A sorozat készítői azonban elárulták, hogy nem Chuck lesz az egyedüli, aki borsot tör majd Sam és Dean orra alá, ugyanis másokkal is meg kell majd küzdeniük.

7. Nem biztos, hogy itt a vég

Sam és Dean története a tévéképernyőkön véget ér, de Jensen Ackles szerint ez egyáltalán nem jelenti, hogy soha többé nem láthatjuk őket. A színész úgy fogalmazott, hogy bár jelenleg nincs tervben a folytatás, egyáltalán nem tartja kizártnak azt, hogy valamikor, valamilyen formában visszatérjen Dean Winchester szerepébe. 

Nem vagyok kész arra, hogy bezárjam az összes ajtót, és felégessek minden hidat magam mögött. Azt gondolom, ez butaság lenne.

A Winchester fivérek története idén ősszel érkezik el végső fejezetéhez, ugyanis az utolsó szezon október 10-én rajtol el a The CW csatornán. Ti várjátok már? 

Hozzászólások