Sorozatok

Sanditon: Jane Austin sorozatában bizonyíthat Theo James

A Sandition című kötet 1817-ben az az angol író Jane Austin fejéből pattant ki. Az ITV 2018-ban jelenetette be, hogy sorozatot kíván készíteni a műből, amelyet Sandition címmel 2019. augusztus 25-től láthatnak a nézők. A dráma tehát hamarosan bemutatásra kerül, bár egyelőre nem sok információval szolgáltak a készítők, pár fotót és egy előzetest is kaptunk az első szezonhoz, amely nyolc epizódból áll majd.

A könyvről annyit érdemes tudni, hogy Austin nem sokkal halála előtt írta meg. A sztori humoros és bájos Charlotte Heywood-ról szól, valamint kapcsolatáról Sidney Parker-rel. Az ő kapcsolatuk a kezdetekről tüzes, így forró hangulatból nem lesz hiány. Charlotte kezdi megismerni saját magát és Sidney-t, amely több váratlan fordulatot eredményez a részek során. A főszereplőt a korábban a Reign-ből megismert Rose Williams alakítja majd, aki elmondta, hogy van egy jelenet, ahol a legtöbb karakter egy asztal körül ül, itt száll szembe Lady Denham Charlotte-tal.

Sidney karakterét a már említett Theo James formálja meg, aki egyetért abban, hogy ez egy modern műfaj és rengeteg sokkoló pillanata lesz a szériának. Rose hozzátette, hogy nagyon örül, hogy eljátszhatja Charlotte Heywood-ot, mert ez a szerep egy áldás számára. Ragyogó karakter, aki modern, hatalmas szívvel áldotta meg a sors.

A forgatókönyvet Andrew Davies írta, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Nyomorultak, a Stanley, a szerencse fia vagy éppen Az igazság nevében.

“Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen remek csapattal dolgozhatok együtt. Rose Williams-sel bemutatjuk a közönségnek a Sanditon csodálatos világát.”

Főszerepet játszik Rose és Theo mellett Crystal Clarke, mint Miss Lambre, Lily Sacofsky, mint Clara Brereton, Leo Suter, mint a fiatal Stringer, Kate Ashfield, aki Mary Parker szerepét ölti magára, de feltűnik még Jack Fox és Charlotte Spencer is.

Hozzászólások