HírekMédiaZene

Megjelent Billie Eilish első stúdióalbuma

Az utóbbi időben egyre nagyobb sikereknek örvendezhetett a fiatal, amerikai énekesnő, Billie Eilish. Miután csupán 16 évesen egyik pillanatról a másikra mondhatni berobbant a köztudatba, már bő egy évvel később, 2019 március 29-én ki is adta első stúdióalbumát, amely a WHEN WE FALL ASLEEP? WHERE DO WE GO? címet viseli.

A lemez öt single dalt tartalmaz, tehát öt olyan dal van, amely az albumon kívül is  megjelent. Az első volt a You Should See Me in a Crown, azt követte a When the Party’s Over, majd a Bury a Friend, a Wish You Were Gay és végül a Bad Guy. Ebből az első háromhoz és az utolsóhoz videóklipp készült. Billie egyébként nagyon híres a látványos videóiról, amelyeket a dalai alatt láthatunk. Egy interjúban azt elmondta, hogy legutóbb kijött klippjét ő maga vágta egy turné alatt a Bad Guy című dalhoz. Ez egyébként a lány első dala volt, amely a Billboard Hot 100-as listáján bekerült a top 10 dal közé a hetedik helyen. Ezen kívül megosztotta azt a részletet is, miszerint a legtöbb videónak a rendezésébe besegít, rengeteg ötletét adja hozzá és mindent, amit azokban látunk, valóban megcsinál.

Az album zenei listája: 

1. !!!!!!!
2. bad guy
3. xanny
4. you should see me in a crown
5. all the good girls go to hell
6. wish you were gay
7. when the party’s over
8. 8
9. my strange addiction
10. bury a friend
11. ilomilo
12. listen before i go
13. i love you
14. goodbye

Mint már írtuk, a még csak 17 énekesnő hirtelen hatalmas rajongótábornak örvendhet, egy év leforgása alatt nőtt triplájára, sőt talán négyszeresére az őt kedvelők száma és úgy tűnik sikerei nem érnek véget. Az albummal rekordot döntött, ő a legfiatalabb énekesnő, aki első helyre került 48.000 eladással az Egyesült Királyságban. Bár nem teljesen nevezhetjük ezt rekordnak, de kevesebb, mint egy hónap alatt a második leggyorsabban elkelt album is az övé az évben, ha már Ariana Grandet, aki az első helyet tartja, nem sikerült megelőznie.

Mit gondoltok a fiatal tehetség sikereiről? Ti kedvelitek a dalait?

Hozzászólások