Filmek

Megfilmesítik A halálmegvetőt!

A halálmegvető a 2019-es év nagy sikere volt itthon, de külföldön is számos díjat bezsebelt eredetiségével, például a World Fantasy-díjat, ami az egyik legrangosabb elismerés a műfajban. A nagy népszerűség után nem meglepő, hogy a könyv megugrotta a következő lépcsőfokot is: hamarosan adaptációt készítenek belőle!

A végeredmény a tervek szerint az HBO-n és az HBO Max-on lesz elérhető. A megfilmesítés Tessa Thompson színésznő nevéhez fog kötődni, aki nemrég alapított új produkciós céget Viva Maude néven. A színész-rendező ráadásul Okorafor regénye mellett várhatóan rögtön egy másik fekete szerző regényét, Deesha PhilyawThe Secret Lifes of Church Ladies című tavaly megjelent, szintén nagy sikereket elért könyvét is a vászonra viszi majd.

A hírek szerint a szerzők is kiemelt szerepet kapnak majd a feldolgozások munkálataiban, A halálmegvető esetében pedig már egy másik híres közreműködő neve is kiszivárgott: ő pedig nem más lesz, mint maga George R. R. Martin, aki állítólag ügyvezető producerként fog majd tevékenykedni az adaptáció körül!

A történetről.

Nnedi Okorafor története a posztapokaliptikus Afrikában játszódik, ahol főszereplőnket, Onyesonwu-t követjük az útján, hogy megtalálja önmagát és képes legyen kontrollálni a képességeit. Édesanyja korábban túlélte a faluját is sújtó pusztító háborút, melynek során erőszak útján fogant Onyesonwu, a körülöttük élő emberek pont ezért átkozottnak tekintik a lányt és szinte kitaszítottként kezelik. A lány mindennek tetejére ráadásul arra is rájön, hogy varázserővel született.

Egyik látomása során szembekerül egy iszonyatos erejű varázslóval, akinek egyetlen célja van, az, hogy holtan lássa őt. Onyesonwu kezdetben próbál ugyan elrejtőzni a mágus elől, de hamarosan rájön, hogy az egyetlen járható út az, ha nem bujkál tovább, hanem a képességét fejlesztve útra kel és maga keresi meg a férfit. Így aztán barátaival nekivág egy hatalmas kalandnak, mely során nemcsak a való világban kell megvívnia csatákat, de sokszor a szemmel nem látható szellemvilágban is.

Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a megfilmesítésre, hiszen Nnedi Okorafor A halálmegvető című regénye nekünk is a 2019-es év egyik meghatározó olvasmánya volt, ami bővelkedett varázslatban, izgalomban és lélegzetelállító pillanatokban, amelyek nagyon látványosan adaptálhatók képernyőre. Izgatottan várjuk tehát az eredményt és igyekszünk majd az elsők között beszámolni arról, hogy tetszett!

Ti várjátok már a megfilmesítést? Olvastátok már a könyvet? Hogy tetszett? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások